22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPregătire la înălţime

Pregătire la înălţime

Pentru o săptămână, jucătorii Universităţii îşi vor încărca bateriile la Sinaia, într-un stagiu destinat exclusiv pregătirii fizice.

Ştiinţa începe de astăzi pregătirea montană, antrenorul Florin Cioroianu având o săptămână la dispoziţie pentru a-şi aduce elevii la cea mai bună formă fizică. Alb-albaştrii au părăsit Bănia ieri după-amiază cu destinaţia Sinaia, în autocar urcând 17 jucători: Bănică, Dănănae, Ciucă, Stoica, Mitchell, Curteanu, I. Găman, Gârlă, Rose, Gărgălie, Săceanu, Velcovici, Pârvu, Dina, Fl. Costea, Baird, plus sârbul Zlatko Drulovic.
Fotbalistul de 19 ani, care poate evolua ca mijlocaş de bandă sau închizător, va susţine probe de joc la Universitatea, Cioroianu urmând să decidă dacă va fi oprit în lot. Drulovic a părăsit ţara natală la 14 ani, jucând până în prezent la formaţii din ligile inferioare ale Belgiei şi Olandei. În drum spre Sinaia, delegaţia olteană s-a înmulţit, Luţu fiind luat de la Slatina, iar Prepeliţă şi Tănasă de la Piteşti, Bornescu, Stoianof şi Wobay urmând să facă joncţiunea cu lotul direct în staţiunea prahoveană.
Jucătorii Universităţii erau convinşi la plecare că greul de abia acum începe, pentru a-şi atinge obiectivul fiind nevoie de foarte multă muncă. Deşi oltenii şi-au propus să prindă un loc de cupele europene, căpitanul Dorel Stoica spune că se poate ajunge mai sus, existând şanse ca echipa să se bată pentru titlul de campioană.
„Anul acesta Universitatea luptă pentru primul loc, indiferent de ce spun unii sau alţii. Am vorbit şi cu colegii mei, trebuie să înţeleagă că sunt valoroşi şi că avem o echipă mult mai bună decât celelalte din România. Nu suntem o surpriză, suntem o echipă cu renume şi avem valoare. Revelaţie am fost anul trecut, pentru că am fost aproape toţi debutanţi, anul acesta o să arătăm că suntem o echipă puternică. Dacă avem ambiţie şi muncim cum trebuie, putem câştiga şi campionatul, chiar dacă obiectivul nostru este ocuparea unui loc de cupe europene. Trebuie să demonstrăm că suntem Universitatea Craiova”, a spus Stoica, acesta mai menţionând că vrea să iasă la pensie de la Ştiinţa.

Gărgălie, fără lună de miere

În cantonamentul montan a urcat şi Constantin Gărgălie, jucător care sâmbătă a avut nunta. Mijlocaşul oltean nu a avut însă ocazia să-şi petreacă alături de soţie luna de miere, el alăturându-se ieri colegilor de echipă.
„Sunt fericit, Alina şi Universitatea Craiova sunt cele mai importante lucruri din viaţa mea şi sper să am două mariaje fericite în ambele cazuri“, a precizat Gărgălie. La nunta acestuia au participat oficiali ai clubului, dar şi unii jucători, Bănică, Dina, Curteanu, Dorel Stoica.
Ultimul, coleg cu Gărgălie în perioada junioratului, a fost cel care l-a şi propus la Ştiinţa. „L-am luat lângă mine la Universitatea, acum l-am văzut şi la casa lui. Mi-a luat-o înainte cu căsătoria, dar nu-i nimic, pentru că eu nu mă grăbesc, vreau să realizez o performanţă majoră cu Ştiinţa şi apoi o să încununez trofeul cu o nuntă“, a afirmat Stoica.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII