22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar remize pentru Rapid si Dinamo

Doar remize pentru Rapid si Dinamo

Giulestenii nu au obtinut decât un punct din partida de acasa cu Mlada Boleslav, diminuându-si sansele de calificare, in timp ce „câinii rosii“ au obtinut un egal pretios la Bruges si sunt optimisti in privinta accederii in 16-imi.


Cele doua echipe românesti participante in actuala editie a Cupei UEFA, Rapid si Dinamo, mai au de tras pâna când vor obtine calificarea in 16-imi. Ambele formatii bucurestene au inregistrat remize joi, in etapa a treia a fazei grupelor celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi, rezultate insuficiente pentru a le asigura accesul in tururile eliminatorii. Daca dinamovistii, care au patru puncte dupa doua meciuri, sunt ceva mai optimisti in privinta calificarii, in Giulesti e jale. Cu trei puncte dupa trei meciuri, Rapid trebuie sa obtina un rezultat pozitiv in ultima sa partida din grupa, cu Panathinaikos, intâlnire care se va desfasura pe stadionul „Olimpic“ din Atena, acolo unde suporterii greci creeaza o atmosfera infernala.


Relevant in privinta diferentei dintre fotbalul românesc si cel occidental este faptul ca, in timp ce echipele noastre isi vor disputa calificarea in ultimele etape, patru formatii britanice au obtinut deja accesul in 16-imile Cupei UEFA, dupa runda disputata joi. Este vorba despre echipele engleze Tottenham Hotspur, Newcastle United si Blackburn Rovers si despre formatia scotiana Glasgow Rangers, grupari care si-au rezervat „biletele“ pentru a-si continua, in primavara, cursa europeana.


Rapid nu a putut trece de Mlada


Rapid Bucuresti nu a reusit, joi seara, decât o remiza pe teren propriu, 1-1 (0-1), cu cehii de la Mlada Boleslav, in Grupa G a Cupei UEFA. Jan Rajnoch a marcat pentru oaspeti in minutul 41, iar Marius Constantin a egalat in minutul 51.


In minutul 41, Mlada a deschis scorul, in urma unei lovituri libere mingea ajungând in careu la Rajnoch, care i-a luat fata lui Coman si a inscris cu capul. In repriza a doua, Rapid a luat cu asalt poarta cehilor si a reusit sa egaleze: Viorel Moldovan a sutat puternic, portarul Miller a respins pâna la Marius Constantin care a preluat scurt si a trimis cu stângul in plasa de la 14 – 15 metri. Formatia lui Razvan Lucescu a avut, in minutul 72, un gol anulat din cauza unui hent al lui Iannis Zicu.


In urma acestui rezultat de egalitate inregistrat de Rapid, al treilea din tot atâtea meciuri, giulestenii mai pastreaza sanse de calificare, insa sunt obligati sa obtina cel putin un punct din deplasarea de la Atena, unde vor intâlni lidera grupei, Panathinaikos.


Rezultat bun pentru Dinamo


Dinamo Bucuresti a obtinut, joi seara, un rezultat util, 1-1 in deplasare cu formatia belgiana FC Bruges, in cel de-al doilea meci pe care l-a disputat in Grupa B a Cupei UEFA. Claudiu Niculescu a marcat pentru Dinamo in minutul 33, iar belgienii au egalat prin Vermant, in minutul 61, din penalti.


Cu câtiva absenti de marca, printre care Moti si Margaritescu, eliminati in partida cu Besiktas, Dinamo a facut un joc bun pe stadionul „Jan Breydel“ si putea obtine chiar o victorie, in ciuda faptului ca si belgienii au avut câteva ocazii importante. In minutul 33, Dinamo a reusit sa deschida scorul la capatul unei actiuni de contraatac, Claudiu Niculescu reluând din careul mic centrarea lui Pulhac de pe partea stânga. Cu trei minute inainte de pauza, Dinamo a avut noroc, la o lovitura libera Vermant sutând in bara, mingea lovindu-se apoi de Gaev, care a retinut-o inainte sa treaca de linia portii. Belgienii au primit o lovitura de la 11 metri in minutul 61, când Galamaz l-a tinut in careu pe Clement, iar de la punctul cu var a sutat Sven Vermant, in dreapta lui Gaev, care plecase in coltul opus.


Dupa aceasta remiza, Dinamo ocupa locul al doilea in Grupa B, cu patru puncte dupa doua partide, si are sanse mari de calificare in faza 16-imilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS