16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, nasii pitestenilor

Pandurii, nasii pitestenilor

Amical


FC Arges – Pandurii 0-1


Stadion „Strand“, spectatori: 500.


A marcat: Orac ‘56.


FC Arges: Guso – Chita, Giannopoulos, Daouda – A. Ionescu, Prepelita, Crivac, D. Rednic – Bilasco, C. Tanase, De Marchi. Au mai jucat: Vintila, Chirita, M. Negru, Doman, Bazzi, Cruceru, Poenaru. Antrenor Giuseppe Giannini.


Pandurii: Balaet – Popete, Bogoi, Perisic, Ursu – Zoicas, Murdarea, Vranjkovic, Cristea – Orac, Luca. Au mai jucat: Pândaru, Naicu, Vintilescu, Ilie Iordache, Jovanovic, Dragomir, A. Popescu, Grecu. Antrenor: Eugen Neagoe.


Dupa ce au sarit de la statutul de divizionari B la cel de fotbalisti in prima liga prin grija comisiilor federale, „pandurii“ au demonstrat ca au potential sa faca o figura frumoasa in Liga lui Mitica desi nu sunt la zi cu pregatirea fizica. Echipa lui Neagoe a invins la Pitesti, pe FC Arges, prin reusita lui Daniel Orac, intr-un meci in care jucatorii „principelui“ Giannini au contat o singura data la poarta gorjenilor, prin brazilianul De Marchi.


Pandurii a beneficiat in minutul 50 de o lovitura de la 11 metri, dar blestemul ratarilor de la punctul cu var nu a disparut. Orac a sutat slab si Vintila a retinut fara probleme. Peste sase minute, fostul jucator al Stiintei si-a luat revansa si a plasat mingea la vinclu, cu capul, in urma unei centrari de pe partea dreapta. Oltenii au mai avut o bara, multumindu-l pe antrenorul Eugen Neagoe prin daruirea si disciplina tactica.


„Sunt multumit de efortul pe care l-au facut jucatorii, dar nu suntem inca pregatiti pentru Liga I. Daca ramâneam in Divizia B, la startul campionatului ajungeam la parametrii optimi. Ne va fi greu la inceput, dar speram ca si cu intreruperea campionatului pentru meciul echipei nationalei sa recuperam din decalajul existent acum din punct de vedere fizic intre noi si celelalte echipe. Pentru mine, promovarea aceasta nu e o bucurie foarte mare, deoarece nu i-am avut pe baieti la dispozitie din timp. Una era daca eram impreuna de o luna, faceam pregatire centralizata, se cunosteau si ei. Sunt multi jucatori noi care nici nu se cunosc intre ei, iar relatiile de joc nu sunt puse la punct“, a declarat Neagoe.


Vor jucatori pentru prima liga


Meciul din Parcul Tineretului a atras interesul oamenilor de fotbal in micuta tribuna, lânga Gicu Dobrin luând loc Adrian Ilie, Augustin Calin, Telu Stancu. Intâlnirea cu Adi Ilie i-a dat ocazia lui Condescu sa negocieze transferurile jucatorilor de la Forex Brasov, Atilla Vaida si Florin Stânga, ultimul urmând sa se alature lotului lui Neagoe in cursul acestei saptamâni. Tot o certitudine este achizitionarea de catre Pandurii a fundasului dinamovist Vatavu, prezent si el la Pitesti. Tehnicianul Eugen Neagoe isi doreste neaparat un portar de valoare, numele vehiculate fiind Guso (FC Arges), Stancioiu (Sportul Studentesc) si Stanca (Farul Constanta).


„Vrem neaparat sa aducem un portar cu experienta. Noi il vrem pe Guso, dar nu stiu daca FC Arges va dori sa ii dea drumul. Mai avem nevoie de un fundas central si de un mijlocas central. Poate il luam chiar pe Stancioiu, mai sunt discutii si variante, dar deocamdata nu pot da nume si sa spun ca 100 la suta va ajunge la noi“, a declarat „Geana“. Acesta s-a intretinut la Pitesti cu fostii jucatori ai Universitatii Craiova, Guso si Daouda, primul putând ajunge sub comanda sa daca Stancioiu vine la FC Arges.


In discutie pentru un transfer la Pandurii sunt si patru bistriteni, Chibulcutean, Mândrean, Negrean si Alin Rus. „Am facut multe transferuri, dar nu pentru Divizia A. Este clar ca in perioada imediat urmatoare trebuie sa discutam serios aceste aspecte. Am demarat deja discutiile cu antrenorul si trebuie sa facem urgent trei, patru transferuri pe posturile pe care le avem neacoperite“, a mentionat presedintele „pandurilor“, Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS