25.6 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSurferii găsiți morți într-un puț din Mexic au fost împușcați în cap

Surferii găsiți morți într-un puț din Mexic au fost împușcați în cap

Cadavrele a trei turişti găsite într-o fântână din nord-vestul Mexicului aveau toate răni de gloanţe în cap, spun autorităţile.

Frații australieni Jake și Callum Robinson, de 30 și 33 de ani, și prietenul lor american Jack Carter Rhoad, de 30 de ani, au dispărut pe 27 aprilie. Aceștia erau într-o excursie de surfing în Ensenada, potrivit BBC.

Rudele celor trei bărbați au identificat, ieri, cadavrele după ce au călătorit în Mexic pentru a ajuta autoritățile, a declarat un procuror.

Criminalii doreau camioneta surferilor

Oficialii cred că bărbații au fost atacați în timp ce încercau să evite o tentativă de furt a camionetei lor. Atacatorii au vrut vehiculul pentru cauciucuri și au împușcat turiștii când au opus rezistențărezistat, a sugerat procurorul de stat din Baja California, Maria Andrade.
Corpurile lor au fost găsite, vineri, într-o fântână adâncă de 4 m la aproximativ 6 km de locul atacului din orașul Santo Tomás.

În apropiere au fost găsite corturi abandonate, o camionetă albă arsă și un telefon legat de turiștii dispăruți.
Un al patrulea cadavru a mai fost găsit în fântână, dar a fost acolo mai mult timp și nu avea legătură cu cazul turiștilor.

Trei suspecți au fost reținuți sub suspiciunea de implicare directă sau indirectă în atac. Anterior, FBI-ul a spus că cercetează cazul și că a luat legătura cu parteneri internaționali.
Baja California este unul dintre cele mai violente state din Mexic, în timp ce bandele locale de droguri luptă pentru acpararea pieței.
Dar zona Ensenada, aflată la 120 km sud de granița cu SUA este cunoscută pentru condițiile sale de surfing. Este considerată mai sigură și a atras de mult turiști din California.

Citește și: Bărbat țintuit de gard într-un „atac sinistru” în Bushmills

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS