22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNemtii i-au calcat in picioare pe suedezi

Nemtii i-au calcat in picioare pe suedezi

Germania – Suedia 2-0
• „Allianz Arena“, München, spectatori: 66.000.
• A marcat: Podolski ‘4, ’12.
Germania: Lehmann – Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm – Schneider, Frings (’85, Kehl), Ballack, Schweinsteiger (’72, Borowski) – Klose, Podolski (’74, Neuville). Antrenor: Jürgen Klinsmann.
Suedia: Isaksson – Mellberg, Lucic, Edman – Alexandersson, Linderoth, Kallström (’40, Hansson), Ljungberg, Jonson (’52, Wilhelmsson) – Larsson, Ibrahimovic (’72, Allback). Antrenor: Lars Lagerback.
• Cartonase galbene: Frings / Lucic (2), Jonson, Allback.
• Cartonas rosu: Lucic (’35).
• A arbitrat: Carlos Simon (Brazilia).

Elevii lui Jürgen Klinsmann si-au asigurat victoria in fata suedezilor dupa primul sfert de ora, intr-un meci in care au aratat ca sunt in forma maxima.

Nemtii sunt in grafic. Gazdele turneului final au reusit ieri o victorie mult mai clara decât o arata scorul in fata reprezentativei Suediei si au devenit prima echipa calificata in sferturile de finala ale Campionatului Mondial. Forma aratata de germani in duelul cu nordicii ii indeptateste chiar pe acestia sa spere la cucerirea celui de-al patrulea titlu suprem. Practic, nemtii si-au asigurat calificarea din primul sfert de ora, când au punctat de doua ori prin atacantul lui FC Köln, Lukas Podolski, la capatul unor actiuni superbe de atac.
Germania a inceput degajat meciul si a lovit la prima ocazie de poarta. Ballack l-a angajat in careu pe Klose, sutul acestuia a fost blocat de un fundas, migea a ajuns la Podolski, care l-a invins pe Isaksson cu un „trasor“ din marginea careului (‘4). Peste trei minute, acelasi Podolski a sutat cu putin pe lânga vinclu, dar nu a mai gresit tinta in minutul 12, când l-a executat cu sete pe portarul suedezilor, dupa o faza pornita de la Klose, care a tras dupa el doi fundasi adversi.
Scandinavii au ramas neputinciosi la iuresul german, elevii lui Klinsmann ratând ocazie dupa ocazie. Podolski, Schneider, Klose, Ballack, Frings si Schweinsteiger au ridicat tribunele in picioare, fiecare având sansa golului de 3-0. Suedezii au iesit in evidenta in minutul 35, dar in sensul negativ, Lucic primind al doilea cartonas galben si fiind eliminat. In inferioritate numerica si cu doua goluri de recuperat, nordicii au avut o tresarire la executia din careu a lui Ibrahimovic, dar Lehmann a fost atent.

Larsson a ratat un penalti

La modul cum decurgeau ostilitatile, doar o minune mai putea sa-i ajute pe suedezi sa revina in joc. Iar aceasta s-a produs dupa pauza, când Larsson a primit un penalti nesperat la un duel in careu cu Metzelder, insa atacantul care a câstigat Liga Campionilor cu Barcelona si-a batut joc de situatie, sutând in forta peste poarta. Din acest moment, totul a devenit clar: Germania nu mai putea pierde calificarea in sferturi. Scandinavii a cazut complet, iar nemtii si-au vazut linistiti de joc, cu gândul la urmatorul adversar. Ballack a trimis mingea in bara si a mai avut trei executii cu care l-a pus la grea incercare pe Isaksson. Acesta a mai avut doua interventii in fata lui Neuville, fiind din nou salvat de bara la sutul lui Schneider.
Germania a terminat meciul en-fanfare, iar suporterii au sarbatorit printr-o bataie pe cinste cu scaune, in afara arenei, cu „prietenii“ englezi, politia fiind nevoita sa intervina in forta pentru a aplana conflictul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU