22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Victorie chinuita

Grupa G


Togo – Elvetia 0-2


„Westfalenstadion“, Dortmund, spectatori: 55.000.


Au marcat: Frei ‘17, Barnetta ‘88.


Togo: Agassa – Nibombe, Tchangai, Assimiou, Agboh (‘24, Salifou) – Dossevi (‘68, Senaya), Toure-Maman (‘86, Malm), Romao, Forson – Mohammed Kader, Adebayor. Antrenor: Otto Pfister.


Elvetia: Zuberbühler – Müller, Ph. Degen, Senderos, Magnin – Barnetta, Vogel, Wicky, Cabanas (‘77, Streller) – Frei (‘87, Lustrinelli), Gygax (‘45, Hakan Yakin). Antrenor: Kobi Khun.


Cartonase galbene: Salifou, Adebayor, Romao / Vogel.


A arbitrat: Carlos Amarilla (Paraguay).


In fata unei echipe africane care ameninta ca nu se prezinta la meci, jucatorii fiind preocupati de fel de fel de scandaluri interne, Elvetia a avut ceva probleme pâna sa-si asigure victoria. Fotbalistii din Ţara Cantoanelor au fost luati prin surprindere de un debut in forta al togolezilor, care, in primul sfert de ora, au irosit patru sanse de gol, prin Kader si Adebayor. La suturile primului s-a opus Zuberbühler, in timp ce atacantul legitimat la Arsenal a trimis cu capul, din pozitie buna, pe lânga poarta.


Elvetienii a trebuit sa marcheze pentru a mai stopa elanul africanilor, iar golgheterul Alexander Frei si-a facut datoria in minutul 17, când a reluat in plasa, din trei metri, o centrare a lui Cabanas. Golul i-a potolit pe jucatorii din Togo pret de zece minute, timp in care nu au mai pus in pericol poarta lui Zuberbühler, dar elevii lui Kobi Khun nu au stiut sa profite de situatie. Elvetia nu si-a mai creat nici o ocazie clara de gol, iar Togo a fost la un pas de egalare la sutul lui Dossevi, care, cu toata poarta in fata, a trimis pe lânga bara (‘30). Africanii au solicitat si un penalti, la o interventie in careu asupra lui Adebayor, repriza incheindu-se cu un sut al lui Toure-Maman, retinut de Zuberbühler.


Elvetienii si-au revenit dupa pauza


Europenii au inceput partea secunda decisi sa transeze definitiv victoria in favoarea lor. Portarul Agassa a fost pus la grea incercare de Barnetta si Yakin. In tot acest timp, togolezii au fortat in zadar egalarea, fiind lipsiti de luciditate in faza de finalizare. Forson a incercat sa-l surprinda pe Zuberbühler, dar mingea l-a lovit pe arbitrul Amarilla.


In cele din urma a venit si golul, dar tot in poarta africanilor, autor Barnetta (‘88), reusita mijlocasului lui Bayer Leverkusen punând parctic capat meciului, chiar daca atacantii din Togo l-au mai intrebuintat pe Zuberbühler in minutele de prelungire. Elvetia a acumulat patru puncte, la fel ca si Coreea de Sud, in timp ce Franta a ramas cu doua puncte, dar echipele calificate se vor decide dupa ultimele meciuri din grupa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS