15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNedecis, ca si in preliminarii

Nedecis, ca si in preliminarii

Franta – Elvetia 0-0


• Stadion „Gottlieb-Daimler“, Stuttgart, spectatori: 47.000.


Franta: Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery (‘70, Saha), Makelele, Vieira, Zidane, Wiltord (‘85, Dhorasoo), Henry. Antrenor: Raymond Domenech.


Elvetia: Zuberbuhler – Ph. Degen, Muller (‘75, Djourou), Senderos, Magnin – Barnetta, Cabanas, Vogel, Wicky (‘82, Margairaz) – Streller (‘56, Gygas), Frei. Antrenor: Kobi Khun.


• Cartonase galbene: Abidal, Zidane, Sagnol / Magnin, Barnetta, Degen, Cabanas, Frei.


• A arbitrat: Valentin Ivanov (Rusia).


Temerile francezilor privind o eliminare prematura din faza grupelor nu au fost, dupa meciul de aseara, risipite, elevii lui Domenech nereusind sa se impuna in fata helvetilor. De fapt, cele doua formatii ar putea sa se califice impreuna in optimi, dar acum totul depinde de contextul urmatoarelor intâlniri din aceasta grupa. Pe un timp calduros, 31 de grade, francezii si elvetienii au facut totusi risipa de energie, dar fara nici un gol marcat, spre exasperarea celor doi tehnicieni. Meciul s-a incheiat ca si in celelalte doua dispute din grupa preliminara, nedecis. In preliminarii a fost 1-1 in Elvetia si 0-0 in Franta. „Visez ziua de 9 iulie, finala, dar elvetienii se pot dovedi un cosmar pentru noi“, a declarat, inainte de meci, selectionerul Raymond Domenech. Francezii au mai avut aseara un motiv de teama fata de intâlnirea de debut la Cupa Mondiala. Ei erau inca sub amintirea debutului nefast de la ultimul CM, cel din Asia, când au fost invinsi de Senegal (1-0), iar dupa aceea a urmat dezastrul, reprezentantii cocosului galic nereusind sa treaca de faza grupelor. Si aseara, prima repriza ar fi putut fi un cosmar pentru francezi deoarece, dupa câteva oportunitati nefinalizate de Henry (‘6,’21) si Vieira (‘14), elvetienii au trimis balonul in bara! Barnetta a executat o lovitura libera de la aproape 30 de metri, apararea francezilor a iesit neinspirata la ofsaid, iar Frei, fostul elev al lui Boloni de la Rennes, singur cu Barthez, nu a reusit sa atinga mingea care a lovit insa stâlpul stâng al portii reprezentativei cocosului galic (‘24). Cu opt minute inainte de finalul primei reprize, arbitrul Ivanov a refuzat Frantei un penalti: Ribery a patruns in careul elvetienilor, a pasat inapoi lui Henry, iar sutul acestuia a lovit clar mâna lui Muller!


La reluare, cu o posesie aproape egala, cele doua combatante n-au reusit sa inscrie, iar francezii si-au dezamagit suporterii prin ineficacitatea din fata portii lui Zuberbuhler. O imensa ocazie a irosit-o Gygas care, cu capul, din patru metri, n-a reusit sa-l invinga pe Barthez, goal-keeper-ul Frantei respingând cu piciorul (‘65). Tabela de marcaj a ramas nemodificata pâna la final, presiunea cocosului galic, prin Henry (‘73), Wiltord (‘83) si Dhorasoo (‘90), ramânând fara rezultat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS