27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBute, campion WBO Intercontinental

Bute, campion WBO Intercontinental

Pugilistul român a câstigat centura dupa ce l-a invins la puncte pe boxerul congolez Lolenga Mock.


Pugilistul român Lucian Bute, care este legitimat la clubul canadian Interbox, a devenit ieri campion WBO Intercontinental la categoria supermijlocie, dupa ce a câstigat la puncte meciul cu boxerul congolez Lolenga Mock. Partida s-a desfasurat la „Centre Bell“ din Montreal, in fata a 6.654 de spectatori. Bute, care mai detine centurile NABA si NABF, a câstigat meciul cu Mock in 12 reprize prin decizia unanima a celor trei arbitri judecatori: 119-109, 120-108 si 118-111.


Tot in gala de la Montreal, pugilistul român Adrian Diaconu si-a pastrat titlul WBC International la categoria semigrea, dupa ce l-a invins la puncte pe sud-africanul Andre Thysee, care a pierdut si in fata lui Bute in urma cu câteva luni. De asemenea, Ion Ionut „Jo Jo“ Dan l-a invins, in sase reprize, pe Shawn Garnett din Guyana.


Stephane Larouche si-a laudat elevul


Antrenorul lui Bute, Stephane Larouche, a spus ca pugilistul român a avut gripa in saptamâna premergatoare meciului, reusind insa sa-l puna la respect pe Mock.


„Lucian a lucrat foarte bine la aspectele pe care doream sa le imbunatatim. El a reusit sa-l tina pe Mock la distanta pentru a-l impiedica sa atace din interior. Lucian s-a folosit foarte bine de directa sa, o arma inexistenta la sosirea sa la Montreal“, a spus Larouche.


Bute a apreciat ca a intâlnit un adversar redutabil. „A fost alta experienta buna pentru mine. Nu sunt deceptionat ca nu am câstigat prin KO“, a spus Bute.


Bute si-a prelungit contractul cu Interbox


Lucian Bute a incheiat un nou contract pentru o perioada de doi ani cu clubul Interbox, actuala intelegere expirând in octombrie. Interbox il considera pe Bute, dupa retragerea lui Eric Lucas, cel mai reprezentativ pugilist al sau si intentioneaza sa obtina organizarea unui meci pentru titlul mondial in 2007.


„Popularitatea sa este mare in SUA si in Europa. Contractul sau nu era inca terminat, dar era cautat de multi promotori. Era o situatie periculoasa, care ar fi devenit si mai periculoasa pâna in octombrie. Prioritatea noastra era sa semneze contractul. Bute este viitorul clubului Interbox si locomotiva care conduce compania“, a spus Eric Lucas.


Bute, care initial a fost sparring partner pentru Lucas, se afla la Montreal din 2003, devenind popular in scurt timp. „Am incredere in antrenorul meu, ca si in echipa Interbox. Ei au incredere in mine si niciodata nu mi-au facut promisiuni false“, a spus Bute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS