27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu a refuzat Universitatea

Craioveanu a refuzat Universitatea

Fostul atacant al Stiintei nu doreste sa se intoarca in România, intentionând sa ramâna in Spania, alaturi de sotia sa, Gemma, si de fiul lor, Alejandro.


Fostul atacant al Universitatii Craiova, Gica Craioveanu, a evoluat duminica in ultimul meci pe stadionul „Alfonso Coliseum Perez“, in fata suporterilor echipei Getafe. Craioveanu a jucat mai mult de 20 de minute in partida pe care Getafe a câstigat-o, cu scorul de 3-1, in fata formatiei Cadiz, in etapa a 37-a a Primerei Division.


La finalul partidei, jucatorul oltean a spus ca are o oferta de la Universitatea Craiova, insa a refuzat-o, deoarece nu doreste sa se intoarca in România. Craioveanu a precizat ca retragerea sa, la finalul acestui sezon, este definitiva.


„Poate imi voi lua licenta de antrenor, desi nu cred ca imi permite caracterul acest lucru. Am avut oferte pentru a continua sa joc, sa revin la Craiova pentru a face o echipa mare, dar nu voi reveni in tara mea si nici nu voi mai juca fotbal“, a spus Craioveanu, care s-a nascut pe 14 februarie 1968 si a jucat de-a lungul carierei la echipele Metalul Slatina (1988-1990), Universitatea Craiova (1990-1995), Real Sociedad (1995-1998), Villarreal (1998-2002) si Getafe (2002-2006).


„Am fost foarte fericit jucând fotbal“


Gica Craioveanu intentioneaza sa ramâna in Spania, alaturi de sotia sa, Gemma, si de fiul lor, Alejandro. „Era dificil de crezut ca lucrurile vor sta astfel atunci când am venit. Cele mai bune momente au fost, fara indoiala, promovarea in prima liga si ultimul meu meci pe Coliseum. Fiul meu le-a vazut pe amândoua si sper sa-l insotesc intr-o zi când va trai lucruri asa frumoase“, a spus Craioveanu.


Fotbalistul oltean a tinut sa le multumeasca fanilor si coechipierilor sai, precizând ca s-a simtit privilegiat deoarece s-a retras in aceeasi zi cu Zidane si Carboni.


„Sunt recunoscator tuturor. In vestiar, toti m-au sprijinit, iar despre suporterii de la Getafe nu pot spune decât cuvinte de lauda, pentru ca mereu m-au iubit si m-au tratat minunat. Am fost foarte fericit jucând fotbal, lucru care imi place cel mai mult. Chiar si in ultima zi m-am simtit un privilegiat, pentru ca m-am retras o data cu alti mari jucatori, cum ar fi Carboni si mai ales Zizou, unul dintre cei mai buni“, a adaugat Craioveanu.


AS: „Cu Gica se incheie o epoca“


„Mai mult de 20 de ani de fotbal s-au incheiat in bratele coechipierilor si in ovatiile tribunei“, a scris cotidianul AS despre ultimul meci pentru Craioveanu pe teren propriu.


„Fotbalul s-a terminat pentru un om care s-a remarcat mereu prin simpatia sa si care spune ca-i va fi usor sa fie fericit dupa ce va pune ghetele in cui «atâta timp cât nu-mi vor lipsi oamenii dragi mie si paharelul meu de vin». Buna filozofie de viata“, a notat AS.


„Cu Gica se incheie o epoca“, a notat, intr-un editorial, Jose Antonio de la Rosa, jurnalist la cotidianul AS. „S-a retras cel mai mare jucator din istoria clubului Getafe. Poreclitorul oficial, fotbalistul care se distreaza pe terenul de joc cu coechipierii sai, surâsul permament, stângul de aur. Primul galactic care s-a imbracat in albastru, cel mai popular care a trecut pe aici, omul care a schimbat acest club. Inainte de Gica, nimeni nu cunostea clubul Getafe, astazi stim toti unde este. Idol al suporterilor, Gica va lasa un loc liber greu de umplut in vestiar si pe teren. «Cum i se va spune lui Riki in sezonul viitor?»; «Cine va alege vinul la cina din fiecare joi?». Daca fotbalul sau nu a fost de mare ajutor pentru echipa in ultimul an, Craioveanu a continuat sa aduca pâna la final mult mai mult, fiind un prieten. Pentru acest lucru, coechipierii sai ii vor oferi o retragere asa cum merita. Prin plecarea lui Gica se incheie cea mai glorioasa epoca a acestui club, desi poate ca aceasta inca nu a venit“, a scris De La Rosa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU