27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportUcraina s-a calificat la CM 2006

Ucraina s-a calificat la CM 2006

In urma rezultatelor inregistrate simbata seara, in preliminariile Cupei Mondiale din 2006, selectionata Ucrainei a devenit prima echipa europeana care si-a asigurat calificarea la turneul final al competitiei care se va desfasura in Germania.


Andrei Sevcenko si coechipierii sai au fost tinuti in sah in meciul din deplasare cu Georgia, din grupa a 2-a, dar golul egalizator inscris de Danemarca in prelungirile partidei cu Turcia, scor 2-2, le-a asigurat ucrainenilor biletele pentru competitia de anul viitor.


Cu 24 de puncte, Ucraina are sapte puncte avans fata de Turcia, care nu mai are decit doua meciuri de disputat, si noua puncte avans fata de Grecia, care urmeaza sa mai joace trei partide. Chiar daca grecii cistiga cele trei meciuri si Ucraina pierde ultimele intilniri, cele doua echipe vor avea 24 de puncte, dar in confruntarile directe bilantul este favorabil ucrainenilor (meci egal, 1-1, la Kiev si victorie, scor 1-0, in Grecia).


Pentru Andrei Sevcenko si coechipierii sai este o premiera participarea la o mare competitie fotbalistica.


 


Protest antiisraelian la Basel


 


In grupa a 4-a, Franta a invins cu 3-0 modesta selectionata a Insulelor Feroe, in timp ce Elvetia a remizat cu nationala Israelului, scor 1-1.


In aceasta grupa, Elvetia, Franta, Irlanda si Israel nu au nici o infringere, primele trei trecindu-si in cont cite trei victorii si patru remize, in timp ce echipa din „Tara sfinta“ a cistigat doua meciuri si a inregistrat sase rezultate de egalitate.


La meciul Elvetia – Israel, disputat simbata, la Basel, patru persoane purtind banderole antiisraeliene au intrat pe teren.


Cei patru manifestanti purtau banderole pe care scria: „Free Palestine“ („Eliberati Palestina“) si „Boycott Apartheid“ („Boicotati apartheid-ul“).


Aceste persoane au intrat pe teren in minutul 53, la scorul de 1-1. Ele au parcurs jumatate din teren fara ca vreunul dintre jandarmi sa intervina.


Mai multi jucatori elvetieni, intre care si marcatorul Alexander Frei, au incercat sa-i faca pe manifestanti sa paraseasca terenul. Dupa citeva minute de intrerupere, partida a putut fi reluata.


Italienii nu au reusit sa invinga in Scotia


Italia nu a obtinut decit o remiza, 1-1, in meciul disputat in deplasare cu Scotia, in cadrul grupei a 5-a. In aceasta partida, fundasul Gianluigi Zambrotta si mijlocasul Daniele De Rossi au primit cite un cartonas galben si sint suspendati pentru meciul pe care nationala Italiei il va disputa miercuri, in compania Belarusului, in preliminariile CM 2006. Selectionerul Marcello Lippi a decis sa-i trimita pe cei doi jucatori in Italia si nu a convocat fotbalist in locul lor.


Tot in grupa a 5-a, selectionata Republicii Moldova a obtinut prima victorie din aceste preliminarii, cistigind cu 2-0 disputa de acasa cu nationala Belarusului. In ciuda acestei victorii, fratii moldoveni se situeaza in continuare pe ultimul loc al grupei.


Serbia nu a primit nici un gol in sapte meciuri


Demna de remarcat este performanta Serbiei, care s-a impus cu 2-0 in fata Lituaniei, in grupa a 7-a, trecindu-si astfel in cont cel de-al saptelea meci fara infringere. In actualele preliminarii, Serbia a obtinut patru victorii si trei remize, neprimind nici un gol. Sirbii vor disputa miercuri intilnirea decisiva pentru calificare, pe terenul Spaniei.


In schimb, alti vecini de-ai nostri, bulgarii, au fost umiliti in Suedia, nordicii cistigind cu 3-0, intr-un meci din cadrul grupei a 8-a. Bulgaria are cu zece puncte mai putine decit ocupanta locului secund in grupa, Suedia, si nu mai poate emite pretentii la calificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS