18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFara Ilie si Plesan

Fara Ilie si Plesan

Mijlocasul Mihaita Plesan si atacantul Adrian Ilie nu vor face deplasarea la Skopje, in vederea meciului pe care reprezentativa României il va sustine miine, in compania Macedoniei, in grupa I de calificare la Cupa Mondiala din 2006.


Plesan a suferit o disjunctie artromioclaviculara stinga si va fi indisponibil intre cinci si 21 de zile, in timp ce Ilie acuza o intindere de aductori la piciorul drept, perioada de indisponibilitate fiind de aproximativ doua saptamini.


Jucatorii care nu au evoluat in meciul cu Olanda, alaturi de Tiberiu Ghioane si Gigel Bucur, au efectuat duminica un antrenament complex, in timp ce fotbalistii introdusi pe teren in partida de simbata au participat la o sedinta de pregatire de 45 de minute, constind din alergari usoare si exercitii de streching. Ieri-dimineata, componentii echipei nationale au efectuat un antrenament tehnico-tactic, iar dupa prinz au avut o sedinta video.


Echipa nationala, care este formata din 20 de jucatori, a plecat in Macedonia ieri, la 16.30, de pe aeroportul „Henri Coanda“. Antrenamentul oficial de pe „City Stadium“ din Skopje va avea loc astazi, de la ora 20.00. Intoarcerea in tara este prevazuta pentru miercuri, in jurul orei 00.55, dupa meciul cu Macedonia, care se va disputa de la ora 21.00.


Contra a plecat la Skopje


Desi sint putine sperante sa joace titular, in avionul pentru Skopje a urcat si Cosmin Contra, care a avut un conflict cu antrenorul Victor Piturca inaintea meciului cu Olanda, cind a fost anuntat ca nu va face parte din primul „unsprezece“. „Gurita“ sustine insa ca nu s-a certat cu Piturca: „Eu am acceptat intotdeauna deciziile antrenorului. Antrenorului nationalei i-am spus ca nu sint de acord cu argumentele sale, ca ma simt in vina si sint suta la suta apt fizic. Dar nu ne-am certat“.


La rindul sau, Victor Piturca a spus ca fundasul Cosmin Contra nu a fost inclus in lotul echipei României pentru meciul cu Olanda, deoarece a considerat ca jucatorul formatiei „Poli“ Timisoara nu este pregatit suficient din punct de vedere fizic. „Am decis in ziua meciului ca nu va juca, nu l-am mai trecut nici pe foaia de joc. Dupa parerea mea, Contra nu este la parametrii normali din punct de vedere fizic“, a spus Piturca.


Selectionerul tricolorilor a explicat ca a ales sa-l foloseasca pe postul de fundas dreapta pe George Ogararu, care a debutat cu aceasta ocazie la echipa nationala, deoarece a demonstrat ca este intr-o forma buna. „Am mers pe mina lui Ogararu, care a demonstrat in meciurile din Cupa UEFA ca este intr-o forma buna. La fel si in cazul lui Petre Marin. Am ales o linie de patru fundasi omogena, asta a fost decizia mea“, a spus antrenorul român.


Antrenorul Macedoniei ne pregateste surprize


Selectionerul Macedoniei, Slobodan Santraci, este convins ca echipa sa poate profita de perioada proasta prin care trece nationala României, ai carei jucatori sint cu moralul la pamint dupa infringerea de simbata, din meciul cu Olanda. „Jucatorii români vor veni la Skopje cu un moral foarte scazut. Au pierdut tot. Problema lor va fi daca vor reusi sa treaca psihic peste esecul din meciul cu Olanda, in care au atacat tot timpul, insa a pornit din start cu handicap. Olandezii au facut un presing sufocant, la care românii nu au gasit antidot. De asemenea, cred ca nationala României are prea multi fotbalisti in virsta“, a spus Santraci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS