20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAbsolvenţii îşi aleg liceele

Absolvenţii îşi aleg liceele

Aproximativ 5.200 de locuri sunt disponibile în toate liceele şi grupurile şcolare pentru
absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Gorj

Peste 4.700 de elevi din Gorj au absolvit clasa a VIII-a, iar fiecare dintre ei va prinde un loc într-una din unităţile de învăţământ. Chiar şi elevii care nu au obţinut notă peste 5 la evaluarea naţională vor fi admişi la liceu. În această situaţie sunt 442 de elevi din întreg judeţul. Elevii celor mai bune şcoli din judeţ au ales licee de prestigiu. Potrivit directorului Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu, Aurel Popescu, mulţi dintre cei 164 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din această unitate de învăţământ au ales Colegiile Naţionale „Tudor Vladimirescu“, „Ecaterina Teodoroiu“, „Spiru Haret“ şi „Virgil Madgearu“. „Am trecut prin etapele de completare a fişelor de opţiuni pentru admiterea la liceu. Au venit la şcoală părinţii cu elevii şi i-am sfătuit să opteze pentru mai multe licee. Elevii noştri merg, de obicei, la licee de top, au şi medii bune şi asta îşi doresc. În şcoală avem un singur corigent şi o fată care nu s-a prezentat la evaluarea naţională, dar chiar şi ei vor intra la un liceu“, a spus directorul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu.

Medii generale mari şi rezultate proaste la evaluare

La toate şcolile generale din Gorj există elevi care au obţinut note mici la evaluarea naţională, dar au medii generale bune. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, dintre cei peste 4.700 de absolvenţi de gimnaziu, 442 au obţinut note cuprinse între 1 şi 4,99. Chiar şi aceştia vor intra la liceu, deoarece sunt locuri suficiente şi mulţi au medii generale destul de bune. La Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu“ din Târgu Jiu, elevul care a obţinut cea mai mică medie la evaluarea naţională – 4,20 – a absolvit ciclul gimnazial cu media generală 7,01. Astfel, media sa de admitere la liceu va fi 5,90, potrivit directorului Aurel Popescu.
Există în judeţ şi 48 de locuri speciale în licee pentru elevii de etnie romă, însă până în prezent doar 11 elevi din această etnie au depus fişele de opţiuni.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU