25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii şi-au declarat dragostea... la primărie

Tinerii şi-au declarat dragostea… la primărie

De Valentine’s Day, îndrăgostiţii craioveni şi-au unit destinele pentru 24 de ore în faţa primarului urbei. Evenimentul a fost presărat cu surprize pregătite de autorităţi.

Orchestra Teatrului Liric „Elena Teodorini“, condusă de Florian George Zamfir, i-a întâmpinat pe cei atinşi de săgeata lui Cupidon, sâmbătă, în zi de sărbătoare a dragostei, pe acorduri de vals. Gâtuiţi de emoţie, ţinându-şi strâns partenerele de mână, tinerii îndrăgostiţi le-au condus în Sala de Consiliu, dar nu înainte ca acestea să-şi primească buchetele de „mireasă“ pregătite de autorităţi. Pentru a introduce asistenţa în atmosfera sărbătorii, componenţii Corpului de balet al Teatrului Liric au valsat pe acordurile muzicale. Cupidonii aşteptau sosirea primarului, care urma să oficializeze cele 80 de căsătorii pentru o zi. Emoţiile au fost mari. Momentul a fost aşteptat cu nerăbdare, aşa că abia puteai percepe câteva cuvinte şoptite. Şi mult-aşteptatul moment a sosit. La braţul unor cupidoni, primarul şi-a făcut intrarea. De la prezidiu, începe a rosti cuvintele: „De bunăvoie şi nesilit de nimeni iei în căsătorie pentru 24 de ore pe domnişoara (domnul)?“. Şi pentru că în aer pluteau emoţiile, atmosfera a fost repede destinsă de edil. „Atenţie, să n-o luaţi în serios!“, „Chiar eşti hotărât s-o iei pentru 24 de ore?“, „Acum n-o să spun de 80 de ori «de bunăvoie şi nesilit de nimeni»“. Uneori, tinerii gâtuiţi de emoţie rosteau doar un „Da“ la unison, grăbiţi să-şi ocupe locurile. Alt cuplu se ridică în picioare la auzul numelui. Întrebarea primarului se face auzită „Eşti de acord?“. Un „Da“ grăbit se aude din sală. Vine şi fireasca întrebare, căci numele jumătăţii nu fusese rostit: „Dar cu cine, că nici n-am apucat să te întreb“. Vizibil făstâcit de râsetele asistenţei, tânăra domnişoară care îl însoţea salvează situaţia. Glumele au continuat: „Dar, ştiţi că primăria nu dă acum cei 200 de euro?!“. Tinerii au gustat gluma şi s-au amuzat copios. După citirea ultimului nume, câteva cupluri s-au ridicat în picioare spunând că ei nu au fost strigaţi. Problema a fost repede rezolvată, iar răspunsurile rostite curajos i-au transformat şi pe ei în soţ şi soţie pentru 24 de ore.

Surprize pentru îndrăgostiţi

Pentru că evenimentul trebuie pecetluit de un certificat, fiecare cuplu a primit dovada, certificatul de căsătorie, pe care stau zugrăvite versurile: „Iubire, bibelou de porţelan / Obiect cu existenţa efemeră / Te regăsesc pe aceeaşi etajeră / Pe care te-am lăsat acum un an“, dar şi menţiunea „Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor îşi unesc destinele, săgetaţi de Cupidon, pentru 24 de ore, tinerii…“. Şampania cu pişcoturi a întărit dovada iubirii pentru căsătoria de o zi. Şi pentru că, de obicei, după un astfel de eveniment, tinerii însurăţei sunt bombardaţi cu cadouri, autorităţile nu au scăpat din vedere acest aspect, iar la ieşirea din sală, fiecare cuplu a primit un suport pentru certificat, o cutie de bomboane de ciocolată şi o inimioară, simbolul veşnic al dragostei pecetluite. Plimbarea cu limuzina, într-un tur al oraşului, a încheiat prima parte a zilei, căci seara protagoniştii au luat parte la marele bal al îndrăgostiţilor, unde surprizele au continuat. Desertul „Cupidon“, special creat de bucătari, a îndulcit seara. Inimioara din ciocolată, servită pe aceeaşi farfurie, cu o singură linguriţă, a fost ultimul test pe care însurăţeii a trebuit să-l treacă. Totul a fost presărat cu muzica romantică a anilor ’70-’80, într-un decor alb-roşu, în ziua în care dragostea a fost mai dulce ca oricând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII