18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrichindeii doljeni, pictori talentaţi

Prichindeii doljeni, pictori talentaţi

Moş Nicolae a fost darnic în acest an cu 50 de prichindei din grădiniţele doljene, talentaţi la desen. Povestea a fost simplă, au desenat un peisaj de iarnă şi
s-au înscris la Salonul de desene pentru preşcolari „Oscar“, cu tema „Bucuriile iernii“. Peste 500 de copii de la grădiniţele din Craiova, Filiaşi, Calafat şi Băileşti şi-au trimis lucrările, iar juriul a selectat 50 de desene şi picturi pe care le-a expus pe holul Primăriei Craiova. Toţi finaliştii au primit daruri de la Moş Nicolae şi din partea organizatorilor, Primăria Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Asociaţia Culturală „Craiova“.

Gazdă le-a fost primarul Antonie Solomon, care i-a primit într-o atmosferă plină de lumină şi sărbătoare, lângă bradul de Crăciun din Sala Mare a primăriei. Edilul i-a premiat pe cei mai buni pictori, dar a oferit şi el un premiu pentru tabloul care i-a plăcut cel mai mult. „O să dau şi eu un premiu, dar după ce o să văd desenele“, a spus primarul Solomon.

După ce a privit câteva minute toate desenele afişate, Solomon s-a întors în sală cu câştigătorul şi cu premiul. „Cel mai mult mi-a plăcut pictura lui Cristian Vasiluţă de la Grădiniţa «Nicolae Romanescu». Îi voi da din partea mea un premiu special de 300 de lei“, a spus primarul Antonie Solomon. Juriul a acordat şi el un premiu special, lui Alexandru Deliu, de trei ani, care a fost ridicat pe masă de primar şi aplaudat minute în şir de cei prezenţi. Micuţul părea însă mai interesat de jucăria primită decât de fani şi de primarul care îl felicita.

„Am pictat fulgii cu degeţelul, ca să fie mari şi rotunzi“

 

Premiul III a fost câştigat de Alexandru Asan, premiul II – de Robert Belu, iar premiul I a fost luat de Ioanida Trifu. Micuţa pictoriţă a dezvăluit şi câteva dintre tainele picturii ei, în care peste un copac şi un om de zăpadă ningea cu fulgi mari de nea. „Am pictat fulgii cu degeţelul, ca să fie mari şi rotunzi. Îmi place omul de zăpadă, dar nu am făcut niciodată unul“, a spus Ioanida. Fetiţa le-a scris deja câte o scrisoare Moşilor, de la care aşteaptă câte o păpuşă. Nici ceilalţi 47 de pictori mici nu au fost uitaţi, ei primind diplome, dulciuri şi multe aplauze din partea părinţilor şi a doamnelor educatoare care i-au însoţit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS