18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzarea porcilor vii, interzisă

Vânzarea porcilor vii, interzisă

Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Dolj a decretat că, în acest an, vânzarea porcilor vii în târguri şi pieţe este interzisă. Drept urmare, inspectorii au verificat locurile cu pricina pentru a-i găsi pe posibilii comercianţi care ar fi încălcat legea. Acţiunea nu a rămas fără urmări, mai multe persoane fiind prinse în flagrant.

Surprinşi în ilegalitate, oamenii au invocat tot felul de motive pentru a scăpa de amenda usturătoare. Unul dintre aceştia avea porcul pe bancheta din spate a maşinii, care era parcată la câţiva paşi de târgul din Romaneşti. După ce a fost descoperit, bărbatul o ţinea una şi bună că porcul nu este de vânzare, ci îi aparţine. Acesta nu a putut totuşi să explice de ce îl plimba în maşină. Pentru că inspectorii de specialitate nu i-au dat crezare, vânzătorul s-a ales cu o amendă pe cinste.

 

14 amenzi pentru ilegalişti

 

„Nici în târg şi nici în pieţe nu am găsit porci la vânzare. În schimb, au fost aplicate câteva amenzi pentru cei care se aşezaseră pe lângă târg şi îşi vindeau animalele. În total au fost aplicate 14 amenzi. În cazul a opt dintre ele, valoarea a ajuns la 1.000 de lei, pentru restul, la 500 de lei“, a declarat Andrei Butaru, directorul DSV Dolj.

Ilegaliştii au fost surprinşi şi în perimetrul de lângă Piaţa Centrală, dar şi în unele zone de lângă canalul de pe strada Râului. Precizăm că intrarea lor în târg şi în pieţe nu este permisă nici de primărie, care nu a acceptat să acorde autorizaţii de vânzare.

Marţi, în târgul din Romaneşti nu vedeai picior de porc. În locul în care anul trecut se vindeau porcii, acum bătea vântul. Cu toate astea, craiovenii întâlniţi în târg susţineau că la primele ore ale dimineţii au văzut câteva persoane care aveau porci la vânzare. La ieşirea din târg, în locul indicat, nu am găsit însă pe nimeni, în jurul orei 10.30.

Craiovenii care vor să pună pe masa de Crăciun o bucată de carne de porc se pot orienta către magazinele de mezeluri, care au la ofertă o gamă variată de produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII