22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDragostea - un cuvânt şi o trăire

Dragostea – un cuvânt şi o trăire

Pe cât de simplu, pe atât de complicat poate fi să vă găsiţi jumătatea, sufletul pereche la care toate femeile visează. Perioada cuprinsă între primul „te iubesc“ şi „Vrei să fii soţia mea?“ poate fi cea mai frumoasă din viaţa unei femei, dacă ştie să o trăiască la intensitate maximă şi să privească întotdeauna partea plină a paharului.

Sentimentele după care tânjesc doamnele sunt cele pe care le trăiesc atunci când citesc un roman de dragoste sau urmăresc un film siropos. Visele se transformă în visuri… Dragostea, un vis frumos care cu siguranţă a făcut nopţile mult mai frumoase pentru doamne, ajunge să devină un scop în viaţă, o stare de fapt la care doresc să ajungă reprezentantele sexului frumos. Bărbaţii nu au renunţat la dragoste, doar că, din păcate, ei o confundă uneori cu pasiunea trupească. Femeile simt acest lucru şi nu este o senzaţie tocmai plăcută pentru ele. Bărbaţii adoră perioada de început a unei relaţii pentru că atunci se bucură de cea mai mare libertate din partea partenerei. Cu timpul, aceasta ajunge să îşi impună punctul de vedere, eventual să introducă reguli noi în relaţie. Dacă vineri seara bărbatul era liber să iasă cu băieţii la o bere, să urmărească meciul la televizor joi seara, bineînţeles, tot în compania băieţilor, încet – încet aceste lucruri devin „trecut“ pentru că viaţa în doi trebuie trăită în aşa fel încât ambii parteneri să fie mulţumiţi. Femeile îşi doresc să se îndrăgostească şi să trăiască acest sentiment cât mai mult timp posibil. De multe ori, doamnele scot din context anumite situaţii şi îşi formează un ideal, se conturează în mintea lor imaginea unui bărbat perfect. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că femeile sunt mai visătoare decât bărbaţii. Încă înainte să se întâmple un anumit lucru, reprezentantele sexului frumos îşi imaginează cum s-ar derula un posibil eveniment, făcându-şi mai multe scenarii în minte, scenarii care poate nu se realizează niciodată. Primul sărut virtual se întâmplă întotdeauna înainte ca să aibă loc cel fizic. Primul act sexual, ziua nunţii şi chiar luna de miere sunt vizualizate într-o lume perfectă, mult departe de cea concretă. O dată ce vă treziţi la realitate vă loviţi de problemele cotidiene, de lucruri pe care le credeaţi imposibile şi totuşi constataţi că vă privesc direct. Primul sărut, pe care vi-l imaginaţi ca pe ceva memorabil, ar putea să se întâmple atât de repede încât nici să nu realizaţi, în prima noapte de dragoste puteţi simţi şi durere, nu numai plăcere, iar în ceea ce priveşte ziua nunţii, s-ar putea să o retrăiţi numai din poze şi din amintire pentru că, fiind în centrul atenţiei, toată lumea va dori ceva de la dumneavoastră şi nu veţi savura cum trebuie această zi importantă.

În ceea ce priveşte dragostea, aceasta poate reprezenta un teritoriu neutru, în care nimeni nu se luptă şi, în acelaşi timp, ambele părţi au ceva de câştigat. Cu alte cuvinte, oferiţi şi primiţi ceva în schimb.

Ce legătură are dragostea cu toate acestea? Simplu: dragostea poate însemna cavalerism, sex, vis şi realitatea.

Cavalerism. Femeile îşi doresc un partener galant şi bine-crescut, un bărbat care achită nota de plată la restaurant, le ţine deschisă uşa de la restaurant şi le oferă mâna drept ajutor atunci când coboară din maşină. Cu toate că termenul de cavalerism a înregistrat schimbări de-a lungul timpului, regulile de bază sunt aceleaşi pentru toţi bărbaţii, indiferent de vârstă, profesie sau ale criterii. Femeile adoră să primească atenţie din partea iubitului şi apreciază bunele maniere ale acestuia.

Sex. Diferenţa dintre dragoste şi sex este cunoscută de toată lumea. În momentul în care vă petreceţi noaptea în compania persoanei iubite, vă implicaţi sentimental şi trăiţi momentul la maximum, puteţi spune că aţi făcut dragoste cu acea persoană. În cazul în care aceeaşi experienţă se petrece cu o persoană pentru care nu nutriţi sentimente de iubire, acea legătură dintre dumneavoastră şi partener a fost una sexuală. Aşa se explică de ce femeile se ataşează de bărbaţii cu care întreţin relaţii sexuale. Rolul femeii într-un act sexual este adesea comparat cu un sac de sentimente. Este foarte uşor ca acel bărbat să cucerească inima femeii şi să ocupe un loc important în viaţa ei din acel moment.

Vis. Toate acele filme care reuşesc să smulgă cel puţin o lacrimă din ochii doamnelor sunt aşa numitele „love story“, filmele de dragoste care au, de fiecare dată, un final fericit. Începând cu „Casablanca“ şi „Pe aripile vântului“ şi terminând cu „Titanic“ şi „Shakespeare in love“, toate aceste filme oferă doamnelor o viziune ideală asupra dragostei. Cu toate că îşi doresc ca dragostea adevărată să le dea puterea de a cânta în ploaie şi de a dansa în întuneric.

Realitate. Este foarte uşor să comparaţi povestea dumneavoastră de dragoste cu una reală, cea a unor prieteni, de exemplu. Nu sunt rare cazurile în care femeile îşi întreabă partenerul „de ce nu le oferă un buchet de flori aşa cum a făcut iubitul Mariei?“ sau „de ce nu îşi arată afecţiunea în public aşa cum face iubitul Carlei?“ Renunţaţi la acest gen de comparaţii pentru că, în timp, ele pot conduce la o ceartă în cuplu. Fiecare persoană îşi manifestă dragostea şi afecţiunea în stilul caracteristic şi face numai gesturile care le simte în momentul respectiv. Nu invidiaţi relaţia prietenelor dumneavoastră pentru că, din exterior ea poate părea una perfectă, dar, în realitate, fiecare cuplu se confruntă cu anumite probleme.

Toate femeile trebuie să realizeze că dragostea este un lucru real, cu bune şi cu rele. Dragostea ne face fericiţi, dar câteodată putem chiar să plângem şi să suferim din iubire. Dragostea poate fi complicată.

Femeile care au trăit atât agonia, cât şi extazul, au plâns şi au râs, au gândit clar, dar şi confuz se pot considera norocoase pentru că au înţeles adevăratul sens al dragostei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS