27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalO masă pentru o persoană, vă rog!

O masă pentru o persoană, vă rog!

Cu mulţi ani în urmă, perioadă care acum ni se pare parcă ruptă dintr-o altă viaţă, era un lucru neobişnuit ca o femeie să servească singură masa la un restaurant. Dacă totuşi aceasta încălca regula nescrisă şi îndrăznea să ia masa neînsoţită în oraş, se izbea de privirile insistente ale persoanelor prezente în local.
Din fericire, timpurile s-au schimbat şi, o dată cu ele, şi mentalitatea oamenilor. Din ce în ce mai multe femei preferă să servească masa în oraş, singure sau în compania unei prietene. Femeia modernă din zilele noastre preferă să simplifice la maxim activităţile zilnice. Reprezentantele sexului frumos ies adesea să servească masa în oraş, renunţând la orele petrecute în bucătărie.
Oamenii nu se mai uită insistent la femeile singure într-un restaurant. Ideea de a cina în oraş nu mai este un lucru neplăcut ca şi până acum. Sentimentul pe care îl aveaţi în momentul în care toţii ochii dintr-un local erau aţintiţi asupra dumneavoastră nu era tocmai unul plăcut. Înghiţiturile cu noduri şi şuşotelile de pe la colţuri vă tăiau orice poftă de mâncare.
Dacă sunteţi o femeie singură şi vreţi o ieşire numai pentru dumneavoastră, nu vă temeţi, îndrăzniţi! Pentru a nu vă simţi stânjenită la prima ieşire, puteţi să vă luaţi ceva de făcut, un lucru care să vă ţină ocupată până vă ajunge comanda la masă. Un ziar, o carte sau chiar un iPod vă pot fi parteneri pentru cele câteva minute de aşteptare. Dacă doriţi să serviţi masa într-o atmosferă caldă şi degajată, alegeţi un local cu terasă.
Nu veţi avea nevoie de o extraocupaţie care să vă distragă atenţia până vă vine comanda, pentru că priveliştea necesită câteva minute bune pentru a fi admirată. Numai bine, masa e servită! În cazul în care sunteţi singură şi nu există o persoană deosebită în viaţa dumneavoastră, o astfel de ieşire în oraş vă poate ajuta chiar să vă găsiţi jumătatea.
Nu trebuie să vă simţiţi jignită de gestul chelnerului care, după ce află că sunteţi singură, vă roagă să vă aşezaţi la masa din colţul terasei, puţin mai izolază. Este normal ca acesta să oprească mesele mari pentru un grup numeros de persoane.
Priviţi partea bună a lucrurilor: fiind puţin mai retrasă, aveţi posibilitatea de a-i privi pe toţi ceilalţi, dar nu să fiţi şi dumneavoastră ţinţa micilor ocheade.
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reţineţi este că, a servi masa singură în oraş nu este un lucru de care trebuie să vă simţiţi ruşinată. Indiferent din ce motive alegeţi o astfel de ieşire, trebuie să plecaţi la drum cu ideea că va fi o experienţă plăcută, pe care cu siguranţă o să doriţi să o repetaţi! Poftă bună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS