17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGarantii de stat pentru IMM-uri

Garantii de stat pentru IMM-uri

Reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au participat ieri, la Craiova, la o conferinta privind modalitatile de garantare si finantare destinate societatilor incluse in aceasta categorie. Presedintele FNGCIMM, Aurel Saramet, a precizat ca in acest an garantiile acordate la nivel national pentru sectorul IMM sunt estimate la 107 milioane de euro, pentru credite de 220 – 230 de milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere de trei ori fata de anul trecut. Filiala Craiova, care are sub coordonare cele cinci judete ale Olteniei, la care se adauga Hunedoara, este una dintre cele mai active din tara.


„Din toate structurile teritoriale, filiala de la Craiova este cea mai buna“, a afirmat Aurel Saramet.


In acest an, garantiile acordate IMM pentru credite sunt estimate la 14 milioane de euro. Filiala are autonomie de decizie pentru garantii de pâna la noua miliarde de lei vechi, adica aproximativ 260.000 de euro. FNGCIMM are ca partenere zece dintre cele 20 de banci reprezentate in Craiova.


Fondul a apelat la un nou sistem pentru a facilita accesul mai usor al firmelor la garantiile oferite, prin incheierea unor conventii cu bancile partenere pentru un plafon de garantare acordat fiecarui client in parte, in limita a 80 – 90.000 de euro. O dovada a succesului acestui sistem ar fi aceea ca peste 65% din garantiile acordate la nivel national, la circa 1.300 de societati, ar fi apelat la el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS