22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj706 elevi spera intr-un rezultat mai bun

706 elevi spera intr-un rezultat mai bun

706 elevi doljeni au depus contestatii, nemultumiti de notele obtinute la probele scrise ale Testelor Nationale din acest an. Potrivit presedintelui comisiei judetene de Teste Nationale, inspector scolar general adjunct Alexandru Gâdar, din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, contestatiile depuse de elevi au fost analizate si discutate, iar rezolvarea acestora se va face in alt judet, nu in acela in care a sustinut candidatul examenul. „In Dolj, am avut 706 contestatii. Dintre acestea, 324 (cele mai multe) au fost pentru limba si literatura româna, 265 pentru proba de matematica, 73 la geografie si 44 la istorie. Lucrarile vor fi recorectate pe 27 si 28 iunie de o comisie de specialitate, intr-un centru regional, cel mai probabil din Mehedinti. Rezultatele finale se vor afisa pe 29 iunie“, a declarat presedintele comisiei judetene de Teste Nationale.


Repartizarile se fac in functie de medie


Potrivit metodologiei de examen, pentru lucrarile care au primit la evaluarea initiala note de pâna la 9.50, nota acordata initial se modifica, prin crestere sau descrestere, doar daca intre nota initiala si cea acordata de comisia de contestatii se va constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta este mai mica, nota initiala ramâne neschimbata. Pentru lucrarile care au primit la evaluarea initiala note peste 9.50, nota definitiva este cea acordata de comisia de contestatii. De asemenea, conform metodologiei, media Testelor Nationale va avea o pondere de 50 la suta in cadrul mediei de admitere in clasa a IX-a.


Candidatii care nu au promovat examenul unic al Testelor Nationale din acest an vor fi repartizati in clasa a IX-a la Scolile de Arte si Meserii, in functie de medie, dar, potrivit conducerii ISJ Dolj, si la aceste unitati scolare se prefigureaza o concurenta destul de strânsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS