16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEmotii mari pentru absolventii de liceu

Emotii mari pentru absolventii de liceu

Aproximativ 6.500 de absolventi de liceu intra, de luni, in probele de foc ale examenului national de bacalaureat.


Liceenii doljeni, absolventi ai claselor a XII-a, au intrat in linie dreapta pentru cel mai important examen din viata lor – bacalaureatul. Incepând de luni, 26 iunie, si pâna pe 14 iulie, când se vor afisa rezultatele finale ale examenului national, cei aproximativ 6.500 de absolventi de liceu (5.832 de absolventi ai promotiei 2006 si aproximativ 592 de tineri din seriile anterioare) vor sustine probele de foc ale examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2006. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, conditiile de participare la examen vor fi aceleasi ca in anii anteriori. In Dolj, Inspectoratul Scolar a pregatit pentru desfasurarea bacalaureatului 18 centre de examen. Lucrarile vor fi corectate de o comisie avizata de ISJ Dolj, la Liceul de Informatica „Stefan Odobleja“ din Craiova.


185 RON – taxa de bac pentru restantieri


Potrivit unei adrese emise de MEdC catre toate inspectoratele scolare din tara, candidatii picati la ultimele doua sesiuni ale acestui examen trebuie sa achite o taxa de bacalaureat in valoare de 185 RON. „Candidatii proveniti din invatamântul de stat, din promotiile anterioare, care au sustinut in anii anteriori de cel putin doua ori examenul de bacalaureat, se pot inscrie pentru sesiunile din 2006 numai daca achita taxa in valoare de 1.850.000 de lei vechi (185 RON)“, se precizeaza in adresa. Mai mult, incepând din acest an, ministerul a stabilit ca taxa de participare a candidatilor picati la examenul de bacalaureat din anii anteriori sa fie unitara. „Taxa la bacalaureat pentru anul acesta a fost stabilita direct de Ministerul Educatiei, nicidecum de Inspectoratul Scolar. S-a hotarât, la nivel national, ca aceasta sa fie de 185 RON pentru toti elevii care nu au promovat in sesiunile anterioare, dar si pentru cei proveniti din invatamântul particular“, a spus inspector scolar general adjunct al ISJ Dolj, prof. Geanina Chirigiu, presedinta Comisiei Judetene de Bacalaureat.


Calendarul examenelor


– 26-27 iunie, prima proba orala a bacalaureatului – Limba si literatura româna;


– 28-29 iunie, Limba moderna, proba orala;


– 30 iunie -1 iulie, Limba si literatura materna, proba orala;


– 3 iulie – Limba si literatura româna, scris;


– 4 iulie – Limba si literatura materna, scris;


– 5 iulie – Proba obligatorie a profilului, scris;


– 6 iulie – o proba la alegere conform specializarii (scris sau practic);


– 7 iulie – o proba la alegere din celelalte arii curriculare (probele E si F – la alegere din 16 materii din aria curriculara: Informatica, Limbi straine, Biologie, Economie, Psihologie etc.) (scris sau practic);


– 10 iulie- afisarea rezultatelor examenului de bacalaureat, pâna la ora 16.00, iar pâna la ora 20.00, depunerea contestatiilor.


– 11-13 iulie – rezolvarea contestatiilor;


– 14 iulie – afisarea rezultatelor finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS