17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCompetenta bate la usa profesorilor

Competenta bate la usa profesorilor

O luna ii mai desparte pe candidatii examenului de titularizare din acest an de emotiile competitiei. Ieri, in sedinta publica, reprezentantii Inspectoratului Scolar (ISJ) Dolj au stabilit o prima forma a calendarului de desfasurare a miscarii de personal – etapa titularizare.


Potrivit inspectorului scolar general Diana Busoi, concursul din acest an se va desfasura in perioada 15-24 iulie, imediat dupa incheierea examenului de bacalaureat.


„Candidatii din acest an vor sustine probele scrise, pe discipline, in perioada 15-16 iulie. Centrele de examen si cele de evaluare vor fi stabilite ulterior. Repartizarea candidatilor pe posturi se va face in ordinea notelor obtinute si conform metodologiei de examen. Se va tine cont de urmatoarele criterii: titularizare, continuitate-detasare, detasare, continuitate-suplinire si suplinire“, a spus Diana Busoi. Potrivit sursei citate, pentru tehnicieni si maistri, proba practica – orala, a examenului, va avea loc pe 30 iunie. „Directorilor unitatilor scolare care au dat la concursul de titularizare din acest an posturi sau catedre vacante nu le voi aproba sub nici o forma concediul. Argumentul este urmatorul: fiind manageri de scoala sunt primii care trebuie sa stie cine va ocupa catedra“, a declarat Diana Busoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS