12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDonatie de carte pentru elevi

Donatie de carte pentru elevi

Peste 1.700 de carti de specialitate, literatura, geografie, istorie, alimentatie publica, cultura generala si de profil tehnic, purtând semnatura editurii americane Reader’s Digest, au poposit ieri in judetul Dolj.


Editura Reader’s Digest a lansat ieri campania nationala de donatie de carte „Profesorul tau de cultura generala“, actiune ce se va intinde pe tot parcursul lunii iunie. In total, peste 250 de scoli din 13 judete ale tarii vor primi 22.000 de carti de toate genurile. Evenimentul caritabil initiat de editura Reader’s Digest a debutat ieri in Cetatea Baniei si a fost gazduit de Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brâncusi“.


Manifestarea a avut ca principal obiectiv refacerea patrimoniului de carte, cultural si educativ, in unitatile de invatamânt din Dolj si in special in localitatile afectate de inundatii. Potrivit directorului editurii, Arina Topârcean, prin aceasta donatie de carte in zonele defavorizate, mai exact in 20 de scoli din 16 comune ale Doljului, se doreste perceperea informatiilor de ultima ora de catre copiii din mediul rural. „Prin aceasta donatie, reprezentantii editurii noastre au dorit sa fie mai aproape de elevii scolilor calamitate, si nu numai. Cartile pe care le vom distribui copiilor sunt de cultura generala, de istorie, geografie, dictionare, cu profil tehnic, cât si colectii de muzica clasica. Prin intermediul acestor carti, elevii isi vor imbogati cunostintele generale, atât de utile in educatia lor scolara“, a spus Alina Topârcean. Potrivit sursei citate, printre exemplarele de carte ce vor poposi pe bancile sau in bibliotecile copiilor doljeni se numara: „Descoperiti minunile lumii“ (atlas si informatii geografice), „Mari enigme ale trecutului“ (continut si teme istorice), „Mâncarea si sanatatea“ (medicina naturista) si altele. Totodata, potrivit directoarei editurii, de un mare succes se bucura si celelalte produse lansate pe piata româneasca, CD-urile si casetele cu genuri diferite, muzica clasica, de dans, sau DVD-urile cu desene animate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS