19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024

Lumina din lumina

In noaptea de sâmbata spre duminica, in bisericile din intreaga tara, milioane de români ortodocsi au mers sa ia lumina si sa traiasca bucuria Invierii lui Hristos. Lumina Invierii a pogorât in sufletele tuturor, chiar si in ale celor napastuiti, ale celor greu incercati in aceste ultime saptamâni.


La miezul noptii, soborul de preoti a iesit din Catedrala Sfântul Dumitru din Craiova si a dat lumina oamenilor adunati afara, profitând si de vremea buna. Mii de credinciosi ortodocsi craioveni au rostit in acea noapte „Hristos a Inviat“. Slujba de Inviere a fost oficiata de aceasta data de Preasfintitul Gurie Gorjeanul, Arhiepiscop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei. Dupa slujba, credinciosii au primit Sfintele Pasti, apoi au mers catre case cu lumânarile aprinse.


Slujba de la Catedrala Sfântul Dumitru s-a desfasurat sub umbra vitregiilor naturii care au lovit Doljul in ultimele zile, prin revarsarea Dunarii, ale carei ape au distrus sute de gospodarii din mai multe localitati.


Pastele este, fara indoiala, cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii. In credinta ortodoxa, flacara lumânarii aprinse in noaptea de Paste reprezinta lumina Invierii lui Hristos, iar Crezul sau Simbolul Credintei se incheie cu speranta Invierii si a Imparatiei Cerurilor. Invierea Domnului si Pastele reprezinta un bun prilej pentru a aduce bucuria in sufletele crestinilor si pentru a-i face sa uite de necazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS