31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSărbători modeste pentru olteni

Sărbători modeste pentru olteni

Universitatea a încheiat sezonul 2007 cu o victorie importantă, 2-1 cu Poli Iaşi, cele trei puncte fiind la fel de însemnate ca şi cele din meciul câştigat cu Poli Timişoara. La pauză a fost 0-1, un rezultat neconform cu realitatea din teren, dar ăsta-i fotbalul. După pauză, oltenii au întors rezultatul prin cei doi apărători australieni, Mitchell şi Rose. Golurile au venit pe fondul dominării gazdelor, mai ales după intrarea în teren a lui Luţu. Cu acesta la „comandă“, fazele aveau sfârşit! Totuşi, aş putea spune că, într-un fel, hazardul ne-a salvat. De ce? Doi fundaşi au înscris din acţiune, spălând astfel ruşinea atacanţilor şi a mijlocaşilor Universităţii. Oricum, Ştiinţa a meritat victoria deoarece a controlat jocul şi, în ciuda terenului dificil, şi-a creat destul de multe oportunităţi de a marca. La 0-1 a înscris un gol valabil, dar un tânăr asistent, Caia, fără experienţă, a semnalizat eronat un ofsaid imaginar la Dănănae, iar Istvan (arbitrul de centru – n.r.) din Carei a anulat golul!
Până mâine, când se joacă restanţa Ceahlăul – Rapid, Universitatea se află pe locul pe care, fără supărare, îl merită, 11-12. Din cele 18 echipe ale Ligii I, oltenii au cele mai multe înfrângeri, 11 din 19 meciuri disputate. Dacă mâine „răzeşii“ lui „Pinalti“ câştigă sau fac egal cu Rapid, atunci Craiova lui Napoli coboară un loc, iernând astfel pe 12. După cum a jucat vineri Ceahlăul (Gloria Buzău – Ceahlăul 4-1, n.r.), e greu de sperat că elevii „Dulăului“ ar putea îngenunchea Rapidul, vişiniii fiind pe val.
Oţelul – Pandurii 3-1. Deşi oltenii lui Condescu l-au înlocuit pe Neagoe cu Zahiu, nu s-a produs nici o schimbare în jocul „pandurilor“. Chiar aş spune că Oţelul s-a distrat cu „cărbunarii“ lui Zahiu.
Dacia Mioveni – UTA Arad 0-1. N-am vorbit cu Cîrţu despre acest meci, dar ceea ce am văzut la TV este de neînţeles pentru evoluţiile argeşenilor de când este Sorin la Mioveni. Cu UTA, ei au jucat surprinzător de apatici! Au crezut, probabil, că UTA este învinsă de la sine, având în vedere situaţia critică a arădenilor. UTA s-a dovedit însă o echipă harnică şi care şi-a jucat şansa la Mioveni.
Gloria Bistriţa – Rapid 1-2. Cum spuneam mai sus, giuleştenii sunt în formă, au câştigat la Bistriţa, cu greu, dar pe merit. Trei goluri marcate de rapidişti (unul fiind autogol) şi astfel cele trei puncte s-au contabilizat în dreptul echipei din Giuleşti. Valoarea individuală a jucătorilor lui Mircea Rednic a învins echipa muncitoare a lui Neluţu Sabău, Rapid fiind acum în coasta liderului. Dacă scufundă şi Ceahlăul, se apropie la cinci puncte de CFR Cluj.
Steaua – Farul 3-0. Fără să strălucească, „militarii“ lui Lăcătuş au câştigat lejer deoarece au întâlnit un adversar neaşteptat de cuminte, Farul lui „Săpăligă“ evoluând modest, modest…
Poli Timişoara – CFR Cluj 1-0. Bănăţenii au reuşit să spargă invincibilitatea ardelenilor, CFR Cluj fiind învinsă la Timişoara după un parcurs fără greşeală timp de 18 etape. Derbiul în sine, desfăşurat pe un teren excelent, nu s-a ridicat la nivelul anunţat şi aşteptat, asta-i opinia mea. Ambele echipe au făcut o mare risipă de energie, dar nu au riscat în anumite momente în care fotbalul are nevoie şi de curaj. Golul lui Aliuţă, care a depăşit destul de uşor vreo doi ardeleni bine salarizaţi, a fost unul marca… Aliuţă, adică o „torpilă“ echivalentă cu trei puncte.
Astfel, s-a relansat campionatul, mai ales că mâine este posibil ca Rapid, cum spuneam mai sus, să se apropie la cinci puncte de CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS