19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta de duminică: Spanac cu smântână în roșii

Rețeta de duminică: Spanac cu smântână în roșii

Ingrediente: 1/2 kg spanac, 30 ml ulei (sau 30 g unt), 1 ceapă, 150 g smântână, 8 roșii mai mici, 2 lingurițe delikat legume

Mod de preparare:

Se spală bine spanacul și se pune la fiert timp de 5 minute în 1/4 l apă clocotită, apoi se scurge în strecurătoare, păstrând apa. Se toacă spanacul mărunt. Într-o cratiță de 1 l se pune ceapa tocată cu uleiul și se călește doar 1 minut. Apoi se adaugă spanacul și câte puțin din apa în care a fost opărit. Se lasă la foc mic acoperit, până se înmoaie bine. Când spanacul este gata, apa trebuie să fie bine scăzută. Se bate bine smântâna cu o lingură de apă rece și se amestecă cu spanacul fierbinte, imediat după ce acesta a fost luat de pe foc. Se adaugă două lingurițe de delikat legume. Se păstrează mâncarea la cald. Se spală roșiile și se taie un căpăcel, care se lasă prins de ele într-o parte, apoi se scoate miezul. În momentul servirii, se pune spanacul fierbinte în roșii. Este un preparat aspectuos și potrivit pentru o masă mai deosebită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS