Vâlcea: Reţinuţi pentru că au vrut să petreacă în stradăO persoană a sesizat, ieri după prânz, Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea cu privire la  faptul că pe str. Ştirbei Vodă intersecţie cu Splaiul Independenţei, pe trotuar, mai multe persoane au instalat mese pe care se aflau băuturi alcoolice şi produse alimentare, iar prin atitudinea şi manifestările acestora au tulburat ordinea şi liniştea publică din zonă.

Pentru verificarea aspectelor semnalate, la faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie, stabilindu-se că cele sesizate se confirmă şi au solicitat persoanelor în cauză să se conformeze regulilor de convietuire socială. Grupul de persoane nu s-a supus recomandărilor poliţiştilor, proferând expresii şi cuvinte jignitoare acestora.

În vederea aplicării măsurilor legale poliţiştii şi jandarmii au procedat la legitimarea a trei persoane care nu s-au supus măsurilor dispuse de poliţişti, devenind agresive verbal şi fizic la adresa oamenilor legii, motiv pentru care acestea au fost conduse la echipajul de poliţie pentru transportarea la sediul poliţiei. Pentru ducerea la îndeplinire a acestei activităţi, s-a impus imobilizarea lor. În urma evenimentului un poliţişt a suferit o contuzie la nivelul braţului drept, fiind transportat la spital pentru investigaţii medicale.

Nu s-a impus folosirea de către poliţişti sau jandarmi a armamentul sau a altor mijloace din dotare.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi linistii publice  şi ultraj.


Persoanele implicate au fost audiate, iar în baza probatoriului administrat în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de C. Alexandru, de 28 de ani,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi R. Bernard, de 41 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În prezent cei doi sunt încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cercetărtile sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii

evenimentelor.Comenteaza acum

Alte stiri

14 iulie 2018

Vâlcea: Trafic reluat pe DN67

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că circulaţia rutieră a fost reluată în ambele sensuri pe DN67 la kilometrul 197+500 metri, în zona localităţii Budeşti, judeţul Vâlcea, după ce autocamionul, implicat în ...

Sumarul ediției de marţi, 17 iulie 2018

Top