Vâlcea: Peste 500 de sancţiuni contravenţionale într-o săptămânăPoliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră din judeţul Vâlcea au acţionat , în perioada 16 – 23 noiembrie, pentru creşterea siguranţei rutiere, prin prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul circulaţiei.

În acest context, poliţiştii vâlceni au aplicat 523 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 236 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 108 pentru alte abateri la regimul circulaţiei şi 179 pietonilor care nu au respectat traversarea regulamentară a drumului public prin locuri special amenajate şi semnalizate. De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere, dintre care 15 pentru neacordare prioritate pietoni şi 5 pentru depăşirea cu peste 50km/h a vitezei de circulaţie reglementate pe un anumit sector de drum.

Recomandări privind circulaţia în condiţii de ploaie

În judeţul Vâlcea au avut loc, în perioada 20 – 22 noiembrie, mai multe accidente pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed), precum şi de atenţionarea meteorologică a Administraţiei Naţionale de Meteorologie de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate, este necesar ca, în condiţiile unui carosabil umed, să se adopte o manieră calmă de conducere, fără să se bruscheze comenzile vehiculului.


De asemenea, este necesar să se ruleze cu un regim de viteză scăzut, adaptat permanent condiţiilor de drum. Reamintim obligaţia legală a conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara localităţilor, atunci când vizibilitatea este sub 100 de metri în condiţii de ploi torenţiale.

Referitor la circulaţia în condiţii de ploaie, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.Comenteaza acum

Alte stiri

17 iulie 2018

Poliţiştii recomandă: Conduceţi preventiv vara

Poliţiştii vâlceni au transmis câteva recomandări pentru şoferi şi au expus elementele care generează pericole. Printre acestea se numără: – motorul se supraîncălzeşte în localităţile urbane unde traficul se desfăşoară pe sectoare lungi cu ...

Sumarul ediției de miercuri, 18 iulie 2018

Top