5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Incendii de vegetaţie uscată

Mehedinţi: Incendii de vegetaţie uscată

Pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi să intervină, în cursul zilei de ieri, pentru stingerea a două incendii izbucnite la vegetaţie uscată şi litieră, pe raza localităţilor Obârşia Cloşani şi Pistriţa-Baia de Aramă.

Pentru localizarea şi lichidarea focarelor de incendiu, la locul evenimentelor s-au deplasat 44 de pompieri din cadrul Detașamentelor Orșova și Dr.Tr.Severin, care au intervenit, timp de aproximativ 10 ore, cu saci stingători și unelte genistice, dar şi cu autospeciale de intervenție. Cele două incendii, care au pus în pericol pădurea de foioase şi o plantație de pin, au fost lichidate de către pompierii mehedinţeni, sprijiniţi în desfăşurarea intervenţiei de 22 de voluntari, 5 rangeri, 13 pădurari şi 5 agenţi de poliţie.
Incendiile s-au manifestat pe o suprafaţă de circa 25 ha de mărăciniș, vegetație uscată şi litieră. Cauzele probabile  ale producerii incendiilor au fost determinate atât de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul izbucnit pe raza localităţii Obârşia Cloşani, cât şi trăsnetul, care a produs incendiul manifestat pe raza localităţii Pistriţa.
Tot în această perioadă, serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 11 urgenţe medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS