20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘoferi vitezomani, surprinși de polițiștii mehedințeni

Șoferi vitezomani, surprinși de polițiștii mehedințeni

Polițiștii mehedințeni au acţionat pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Acţiunea a făcut parte din calendarul campaniei „SPEED MARATHON” al poliţiilor rutiere europene ROADPOL.

În perioada 15-21 aprilie, poliţiştii au aplicat 350 de sancţiuni contravenţionale. Au dispus 78 de suspendări a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

În cadrul acţiunii, au fost folosite 10 echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Au fost reținute 94 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dintre care:

  • 78 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise,
  • 16 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise.

Cea mai mare viteză – 158 km/h – a fost înregistrată de un echipaj care a acționat pe D.N.6, în localitatea Butoiești. La volanul mașinii respective aflându-se un un şofer de 46 de ani, din orașul Strehaia.

Ce spune legea

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Depăşirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, se sancţionează, astfel:

  • depăşirea cu 10-20 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2-3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare;
  • depăşirea cu 21-30 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 4-5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare;
  • depăşirea cu 31-40 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 6-8 puncte amendă şi 4 puncte penalizare;
  • depăşirea cu 41-50 Km/h constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi 6 puncte penalizare;
  • depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise, constituie contravenţie şi se sancţionează cu 9-20 puncte amendă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Citește și: Nominalizările Rock & Roll Hall of Fame 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS