23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Mehedinți: Doi câini periculoși, lăsați nesupravegheați și liberi în Pǎdurea Crihala

(VIDEO) Mehedinți: Doi câini periculoși, lăsați nesupravegheați și liberi în Pǎdurea Crihala

-

Doi câini periculoși, lăsați nesupravegheați și liberi în Pǎdurea Crihala, au alarmat cetățenii, fiind solicitat sprijinul jandarmilor.

Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat în Pǎdurea Crihala din municipiul Drobeta Turnu Severin.

La fața locului, jandarmii au identificat doi câini ce prezentau caracteristicile rasei Cane Corso, lăsați nesupravegheați. Ținând cont de faptul cǎ animalele din această rasă periculoasă nu trebuie lăsate neînsoțite de proprietari, reprezentând un pericol pentru cetățeni, jandarmii au intervenit pentru asigurarea zonei și oprirea câinilor până la sosirea unui echipaj de la Poliția Locală și Ambulanța Veterinară. Ulterior, animalele au fost tranchilizate și transportate la adăpostul de câini din Drobeta Turnu Severin.

În astfel de situații, proprietarii/deținătorii de exemplare canine care fac parte din rasele periculoase/agresive trebuie să aibă în vedere respectarea Ordonanței de Urgență privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, precum și a consecințelor care decurg din încălcarea acestora.

Citește și: Cod galben de precipitații

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Copila dispărută din Breasta, găsită fără viaţă într-o râpă

Oamenii legii au găsit, în urmă cu puţin timp, copila de 2 ani şi 5 luni, dată dispărută în cursul zilei de luni. Potrivit unor surse judiciare, fetiţa a fost găsită fără viaţă, la câteva sute de metri de locuinţa părinţilor, într-o râpă. După dispariţia fetiţei, au fost mobilizaţi peste 100 de oameni, polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari.

ȘTIRI GdS