5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiJandarmeria Mehedinți în acțiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice

Jandarmeria Mehedinți în acțiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice

Jandarmii mehedințeni au executat în cursul anului 2015 55 acțiuni specifice (34 în mod independent și 21 misiuni în cooperare cu organele silvice și Poliția). În urma acestor misiuni   au fost aplicate amenzi contravenționale   în valoare de 23 000 lei și 57,7 m3 material lemnos a fost  ridicat în vederea confiscării.
Au fost executate  în mod independent 34 acțiuni la care au participat  141 de jandarmi, ocazie cu care au fost constatate 24 infracțiuni,  fiind depistați 20 autori și confiscați 47,2 m3 material lemnos.
În cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, au fost executate 21 acțiuni, fiind depistate 8 infracțiuni cu 10 autori identificați și 10,5 m3 material lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării și completării Codului Silvic prin Legea nr.133/2015, ofiterii și subofiterii Jandarmeriei Române au primit competența de a constata infracțiuni silvice și de a efectua controlul circulației materialelor lemnoase.
Materialele lemnoase indiferent de proveniența lor, se transportă numai însoțite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora.
Materialele lemnoase găsite în circulație fără documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă proveniența legală se confiscă și se valorifică potrivit legii.
În executarea atribuțiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici, precum și cu reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS