16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPerformanță la CL Craiova - un proiect votat la 30 de secunde

Performanță la CL Craiova – un proiect votat la 30 de secunde

Ședință-fulger a consilierilor locali din Craiova, cu ocazia întâlnirii lunare de joi. Toate cele 52 de proiecte de pe ordinea de zi au fost votate în aproximativ 20 de minute, fără discuții semnificative. Printre acestea, s-au numărat reabilitarea termică a mai multor blocuri, chiria pentru stadionul „Extensiv“ și studiul de fezabilitate pentru pasarela pietonală și sensul giratoriu din zona podului Electro. Doi consilieri au intervenit cu probleme: una legată de stadiul investițiilor în Craiova și alta legată de… sonorizarea din sală.

La ședința Consiliului Local de joi, consilierii craioveni nici n-au apucat să se așeze bine pe scaune, că s-a și terminat ceea ce aveau de votat. În aproximativ 20 de minute, toate cele 52 de proiecte de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate aproximativă, având în vedere că, la unele proiecte de hotărâre, unii consilieri s-au abținut, date fiind diversele lor funcții. Așadar, au fost aprobate, printre altele, chiria pe care municipalitatea urmează să o plătească pentru stadionul „Extensiv“, estimată de evaluator la 2.000 de euro pe lună fără TVA, studiul de fezabilitate pentru pasarela pietonală cu lift și sensul giratoriu din zona podului Electro, proiect estimat de primărie la 1,2 milioane de euro, dar și modificările aduse documentațiilor tehnico-economice privind reabilitarea termică a 13 blocuri. Acestea din urmă au fost votate în bloc. Tăcerea și ritmul alert ale ședinței de consiliu local s-ar putea explica prin faptul că primarul Lia Olguța Vasilescu nu a fost prezent la întâlnire. Mai mult, câțiva consilieri au lipsit, printre care și unul dintre cei mai vocali, Dan Cherciu, acesta fiind plecat în străinătate.

Pană perturbatorul

Consilierul local Ionel Pană (PP-DD) a fost singurul care a intervenit notabil, la punctul șapte de pe ordinea de zi, privind aprobarea rectificării bugetului general consolidat al municipiului Craiova pentru anul 2014. Într-o intervenție cu puțin peste un minut, Pană s-a declarat nemulțumit de un răspuns pe care l-a primit într-o ședință anterioară, privind stadiul investițiilor din Craiova în momentul respectiv. „Cerusem un punct de vedere privind evoluția – sau involuția -, situația la zi a investițiilor, atât pe bugetul nostru, cât și pe cel extern. Răspunsul care a fost primit în ședința respectivă nu m-a mulțumit. Eu doresc, totuși, un răspuns scris legat de modul în care stau sau merg investițiile în Craiova. Dacă se poate să primesc un răspuns acum, bine, dacă nu, vreau și un răspuns scris. Vă mulțumesc foarte mult“, a spus consilierul PP-DD, dând ca exemplu situația licitației pentru acordul-cadru privind reparațiile străzilor, aleilor, trotuarelor și parcărilor din Craiova.
Un răspuns la fel de scurt ca solicitarea a venit din partea viceprimarului Mihail Genoiu, prezent la prezidiu. În aproximativ 30 de secunde, vicele a spus că ideal ar fi ca domnul Pană să primească un răspuns scris, altfel ședința s-ar întinde pe o perioadă prea mare de timp. „Cred că cel mai bine este să vă transmitem scris pentru că, dacă ar fi să vorbesc despre fiecare proiect, nu terminăm până la ora 14.00-15.00 și este foarte mult. Și atunci, nu cred că are rost să lungim la infinit ședința. O să vă facem un răspuns în scris cu fiecare investiție, stadiul în care este și tot ceea ce cuprinde ea“, a răspuns Genoiu.
O intervenție scurtă a venit și din partea consilierului PP-DD Mihai Cilibiu, care a sesizat, ca mulți alții prezenți, o problemă la instalația de sonorizare. „Se poate să se intervină la instalația tehnică? Simt, așa, un sonor foarte deranjant. E cineva pe aici prin sală să ne ajute?“, a cerut acesta sprijinul. Problema sunetului s-a rezolvat și, în cele din urmă, ședința s-a încheiat cu succes. La un calcul simplu, consilierii locali au atins, probabil, un record: ei au votat, joi, un proiect de hotărâre la aproximativ 30 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS