32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCurajoşii Hollywoodului

Curajoşii Hollywoodului

Deşi am fi tentaţi să credem că starurile de la Hollywood sunt în maximă siguranţă pe platourile de filmare, dat fiind că cele mai dificile cascadorii sunt fie realizate cu calculatorul, fie sunt efectuate de dubluri, lucrurile nu stau tocmai aşa.
Potrivit it.cinema.yahoo.com, unii actori nu se dau în lături de la nimic pentru a fi cât mai credibili în rolul lor, ajungând chiar să facă fel de fel de cascadorii periculoase, fără a apela la ajutorul unor dubluri. Un exemplu în acest caz este Matt Damon, care în seria „Bourne“ şi-a făcut singur majoritatea cascadoriilor. Damon a povestit că a fost nervos, mai ales când avea de filmat o scenă în apă, pentru că „frica de înec este o teamă foarte umană“, iar riscul de a greşi este extrem de crescut. O altă scenă a presupus ca Bourne să sară de pe un pod, scena fiind, de asemenea, extrem de periculoasă. În acelaşi timp, actorul a dus la bun sfârşit toate cascadoriile accidentelor de maşină din întreaga serie „Bourne“. De altfel, Matt Damon nu s-a dat niciodată în lături de la astfel de cascadorii, el trăind experienţe similare în filme precum „Saving Private Ryan“ şi „Courage Under Fire“. Un alt actor extrem de curajos şi dedicat profesiei sale este Christian Bale. Pentru un film de-al său din 2006, Bale şi-a luat inima în dinţi şi a luptat cu un şarpe adevărat şi a rămas atârnat de un elicopter în zbor, declarând că „pur şi simplu am vrut să fac asta“. În plus, nu trebuie omis nici faptul că starul şi-a pus viaţa în pericol, după ce a fost nevoit să slăbească 30 de kilograme în numai câteva luni pentru rolul din „The Machinist“. Angelina Jolie este considerată, pe drept cuvânt, o femeie fără frică, ea interpretând mare parte dintre cascadorii în „Tomb Raider“, „Mr & Mrs Smith“ sau „The Tourist“. De exemplu, în acest ultim film, Angelina nu s-a dat în lături de la a sări dintr-o maşină aflată în mişcare sau să rămână atârnată de o clădire. La rândul său, noul James Bond, Daniel Craig, a acceptat provocarea de a-şi face cele mai multe dintre cascadorii atât în „Casino Royale“, cât şi în „Quantum of Solace“. Aici el a trebuit să ducă la bun sfârşit una dintre cascadoriile sale cele mai dificile – un salt de la trei etaje înălţime, pe un autobuz în mişcare, mai ales că actorul se teme de înălţime.

Actori fără frică

Celebru pentru rolurile sale din filme de acţiune, Jackie Chan este cunoscut pentru faptul că nu a acceptat niciodată să folosească dubluri. Tocmai din acest motiv, lista cascadoriilor sale este foartă lungă. De exemplu, pentru un film a trebuit să se lupte pe acoperişul unei clădiri foarte înalte din Olanda. El a fost nevoit să coboare la sol în cel mai rapid mod posibil – alunecând pe partea laterală a clădirii de 21 de etaje (înclinată la aproximativ 45 de grade).
Despre Keanu Reeves se spune că este om de acţiune prin definiţie. Deşi regizorul filmului „Speed“ nu a vrut să-l lase să facă singur cascadoria în care personajul său sărea dintr-o maşină într-un autobuz care mergea cu viteză, Keanu s-a încăpăţânat şi, după antrenamente intense, a executat scena perfect.
La fel de curajos este şi celebrul Tom Cruise, interpretul unor scene antologice de acţiune. În „Misiune antologică“, Cruise s-a autodepăşit: a evitat camioane, a făcut alpinism extrem şi ar fi putut chiar să se înece, după ce 16 tone de apă au năvălit peste el. La rândul său, Viggo Mortensen, interpretul lui Aragorn din trilogia „Stăpânul inelelor“, şi-a luat inima în dinţi şi şi-a făcut singur toate cascadoriile. În timp ce filma o scenă de luptă, Viggo şi-a pierdut unul dintre dinţi şi a suferit numeroase leziuni. Cascadoria sa cea mai periculoasă a fost însă în „Hidalgo“, unde a trebuit să călărească la o viteză nebună, o experienţă cu care nu se pot mândri nici mulţi dintre cascadorii profesionişti. O atenţie aparte o merită actorii veterani, precum Harrison Ford sau Sylvester Stallone. Primul dintre aceştia, care i-a dat viaţă celebrului „Indiana Jones“, a făcut 90% dintre cascadorii, dând dovadă de mult profesionalism. La rândul său, în ciuda faptului că are 61 de ani, Sylvester Stallone a realizat o mare parte din cascadoriile sale în cel mai recent film „Rambo“. De altfel, starul american şi-a interpretat singur toate cascadoriile de-a lungul întregii serii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS