18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInvestiţie în frumuseţe

Investiţie în frumuseţe

Produsele cosmetice trebuie alese în funcţie de priorităţi

Frumuseţea cere sacrificii, iar uneori aceste sacrificii sunt destul de costisitoare. Se poate întâmpla ca rimelul să se usuce în recipient sau fardul şi gloss-ul să se deschidă în trusa de machiaj şi să producă pagube iremediabile. Şi, deşi nu pare, în acest mod, tot înlocuind câte un produs, fie el cât de mic, cheltuim mult mai mulţi bani decât dacă ne-am cumpăra 100 ml de Chanel N°5. Cel puţin aşa rezultă din manualul „The Beauty Secrets Handbook“, scris de Esme Floyd şi Emma Baxter-Wright. Cele două autoare britanice încearcă să îşi înveţe cititoarele cum să fie frumoase cu bani puţini. Din câte se pare, autoarele au aflat că ale lor compatrioate investesc 256 de lire sterline în produsele de frumuseţe din trusa de machiaj, care, să fim realişti, reprezintă o mică avere. Indiferent că aveţi o trusă de frumuseţe de dimensiuni mici sau o adevărată valiză, cert este că, atunci când decideţi să investiţi, trebuie să alegeţi produsele potrivite şi să limitaţi pierderile. Iată în cele ce urmează câteva sfaturi extrase din volumul mai sus-menţionat.

Sfaturi practice

În primul rând, faceţi două liste. Pe una scrieţi produsele indispensabile, iar pe cealaltă, produsele pe care le aveţi în trusă, dar pe care nu le folosiţi aproape niciodată. Această simplă diferenţiere vă va ajuta să economisiţi. De asemenea, specialistele britanice vă recomandă să combinaţi mărcile produselor utilizate. Trusa dumneavoastră de frumuseţe trebuie să fie un amestec de mărci. Este de preferat să cheltuiţi mai mult pentru nişte farduri de calitate, în timp ce, în cazul deodorantelor sau al demachiantelor, sunt suficiente şi produsele din supermarketuri. Faceţi un clasament al „problemelor“ dumneavoastră în funcţie de priorităţi. Dacă aveţi părul uscat, mai bine cumpăraţi o mască hidratantă de calitate şi investiţi mai puţin în şampon. Şi amintiţi-vă că, dacă optaţi pentru variantele „maxi“, în general, economisiţi pe termen lung. Aveţi grijă să vă ţineţi trusa departe de umezeală. Păstraţi-vă produsele de machiaj într-o cutie închisă ermetic, pentru că umezeala ar putea distruge consistenţa şi chiar culoarea fardurilor, în acest fel fiind nevoie să le schimbaţi mai des.

Produse de calitate

Investiţi în fardurile colorate. Puteţi economisi ceva bănuţi dacă achiziţionaţi farduri şi rujuri în nuanţe neutre, însă, atunci când cumpăraţi produse de machiaj cu culori vii, este recomandat să optaţi pentru produse de cea mai bune calitate, întrucât cele ieftine au mai puţini pigmenţi şi nu au acelaşi efect. În cazul în care vi s-a uscat rimelul în tub, îl puteţi „salva“ încălzindu-l cu un foehn câteva minute. Amintiţi-vă însă că rimelul trebuie schimbat după cel mult şase luni pentru a evita infecţiile. Alt sfat demn de luat în seamă este acela de a nu vă lăsa sedusă de ofertele speciale. Promoţiile sunt o mană cerească doar dacă se referă la produsul dumneavoastră preferat. Altfel, trebuie mai întâi să vă întrebaţi dacă aţi folosi acel produs în cazul în care nu ar fi la ofertă. Dacă răspunsul este negativ, mai bine nu cumpăraţi. Probabil va rămâne undeva uitat în trusă şi nu aţi economisit nici un ban. De asemenea, orientaţi-vă spre ojele ceva mai scumpe. În acest fel nu va trebui să le aplicaţi prea des pe unghii şi vor rezista mai mult. Nu în ultimul rând, nu uitaţi să vă menţineţi trusa de frumuseţe curată, pentru a nu fi nevoite să o înlocuiţi doar pentru că este prea lipicioasă şi prea murdară.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS