17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe... netedă

Frumuseţe… netedă

Epilarea zonei de deasupra buzei superioare este, în general, o operaţiune dureroasă, întrucât este foarte sensibilă. Iată ce trebuie să ştiţi înainte să vă epilaţi, fie că faceţi acest lucru acasă ori la un cabinet de cosmetică.

Multe femei au probleme estetice din cauza părului de deasupra buzei superioare şi care este numit mai puţin sofisticat „mustaţă“. Din fericire, odată cu inventarea diverselor metode de epilare, cosmeticienii s-au gândit şi la doamnele şi domnişoarele care se confruntă cu această problemă şi au găsit o rezolvare. Graţie produselor de pe piaţa cosmeticelor, epilatul zonei de deasupra buzei a devenit o operaţiune suportabilă pentru majoritatea femeilor.
Primul lucru pe care trebuie să îl ştiţi este că în această zonă a feţei părul nu trebuie îndepărtată cu ajutorul lamei de ras. Probabil că nu o dată, din lipsă de timp sau din cauza sensibilităţii la durere, aţi folosit lama de ras pentru a îndepărta părul nedorit de pe picioare sau axilă, însă acest instrument nu trebuie niciodată utilizat în cazul zonei de deasupra buzei, pentru că riscaţi să vă treziţi cu o mustaţă în toată regula. De altfel, lama de ras nu trebuie folosită pentru epilarea nici unei zone a feţei – fie că este vorba de mustaţă sau de sprâncene.  

Decolorarea poate fi o soluţie

Dacă părul de deasupra buzei superioare este fin, rar şi deschis la culoare, puteţi încerca decolorarea acestuia. Metoda nu este însă eficientă decât în cazul doamnelor şi domnişoarelor care au de „mascat“ câteva fire de păr crescute deasupra buzei superioare, înspre colţul exterior al gurii. În cazul femeilor la care mustaţa este pronunţată sau firele de păr sunt lungi, decolorarea nu este cea mai bună soluţie, pentru că nu ar sublinia prezenţa părului.
Alt dezavantaj al acestei metode de epilat îl reprezintă faptul că uneori, în urma decolorării, părul capătă o nuanţă blond-roşiatică, ceea ce face ca mustaţa să fie şi mai vizibilă. Prin urmare, alegeţi metoda decolorării numai dacă părul de deasupra buzei este foarte rar.

Epilarea cu ceară

Pentru unele doamne şi domnişoare, epilarea cu ceară (caldă sau rece) rămâne cea mai bună soluţie pentru îndepărtarea părului nedorit din această zonă a feţei. Pentru a facilita această operaţiune, fabricanţii de produse cosmetice speciale pentru epilare au scos pe piaţă benzi de ceară rece, concepute special pentru epilarea feţei. În cazul în care alegeţi aceste produse, aveţi grijă să le aplicaţi o singură dată, respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Dacă aplicaţi banda de mai multe ori pe acelaşi loc, riscaţi să iritaţi pielea din această zonă foarte sensibilă. Imediat după îndepărtarea firelor de păr nedorite, zona trebuie curăţată de ceară şi apoi hidratată. Pentru a vă asigura că zona nu se va inflama, după epilare puteţi aplica un unguent cu un antibiotic slab (de exemplu, Baneocin).
Epilând mustaţa cu ceară, veţi putea sta liniştită trei săptămâni, iar firele de păr care vor creşte vor fi mai fine şi mai puţine.

Smulgerea cu penseta

Părul nedorit de deasupra buzei superioare poate fi îndepărtat şi cu ajutorul pensetei, însă această operaţiune durează mai mult, este migăloasă şi necesită dexteritate. Atunci când folosiţi penseta pentru a epila mustaţa, trebuie să vă asiguraţi că firul de păr este smuls din rădăcină. Trebuie să smulgeţi firele de păr în aşa fel încât să nu creaţi asimetrie (să rămână mai multe într-o parte sau în alta). Atunci când folosiţi penseta, este indicat să terminaţi de epilat complet o parte înainte de a trece la cealaltă, nu să smulgeţi alternativ din dreapta sau din stânga.

Epilarea definitivă

Pentru toate doamnele şi domnişoarele, soluţia cea mai bună este epilarea definitivă. Metodele care sunt cel mai des folosite în acest scop sunt epilarea cu laser şi cea cu lumină pulsată. În aceste cazuri, epilarea trebuie făcută numai de specialişti, fie că este vorba de medic dermatolog sau de cosmetician autorizat. Felul în care se desfăşoară şedinţele sunt similare, însă, în timp ce raza laser „atacă“ foliculul firului de păr, lumina pulsată acţionează asupra melaninei (pigmentul care dă culoarea firului de păr).     

Sfat practic

Înainte să vă epilaţi mustaţa la domiciliu, ar fi indicat să faceţi o vizită la cosmetician. Specialistul vă va învăţa care este cea mai bună metodă de epilat pentru dumneavoastră.
  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU