18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRegal muzical la inaugurarea Parcului Tineretului

Regal muzical la inaugurarea Parcului Tineretului

Mii de craioveni au participat sâmbătă la inaugurarea Parcului Tineretului. Li s-au alăturat Tudor Gheorghe şi Orchestra Teatrului Liric „Elena Teodorini“, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, Magazinul de Muzică, Black Box, Iris, Voltaj şi Michael Bolton.

Deschiderea oficială a Parcului Tineretului din Lunca Jiului a fost marcată printr-o serie de concerte ale unor artişti consacraţi. Cel care a deschis regalul muzical a fost maestrul Tudor Gheorghe. Cu Orchestra Teatrului Liric şi a Filarmonicii „Oltenia“, avându-l la pupitrul dirijoral pe Marius Hristescu, craiovenii au fost conduşi în lumea muzicii prin versuri sublime: „Muge cerbul singuratic,/Echo duce tânga-i lung,/Glas de bucium lung-prelung;/Peste codrul singuratic/Cade viforul tomnatic,/Nu pot jalea să-mi înfrâng“ sau „Arde macul să se însoare,/Macul roşcovanul,/C-a pus ochii pe o cicoare/Nu-i ca ea o altă floare/Mândră în tot lanul/Însă floare mult iubită,/Floare mai aleasă/Nu-i cu macul potrivită,/Ci-i cu flutur logodită/Şi-i va fi mireasă“.
Ştafeta a fost preluată de Gheorghe Gheorghiu, pentru ca apoi publicul prezent pe esplanada din faţa Parcului Tineretului să facă o călătorie pe meleagurile muzicii rock, la braţ cu formaţiile autohtone de cover, Magazinul de

Muzică, Black Box.Iris, la înălţime

Cel mai emoţionant moment al serii a fost recitalul formaţiei Iris. Cu fularul Universităţii Craiova legat de microfon, Cristi Minculescu şi-a început concertul în aplauzele miilor de fani, care l-au întâmpinat întotdeauna cu căldură. Cea de-a doua apariţie scenică a artistului la Craiova după operaţia suferită în Germania a fost primită nu numai cu urale, dar şi cu mesajele „Iris Maxima“ sau „Cristi Minculescu, vom fi mereu alături de tine!“. S-a cântat la unison cu artiştii „Iris eterna“, „Somn bizar“ sau „Baby“, în timp ce mii de mâini aplaudau frenetic prestaţia trupei. Au luminat esplanada din faţa parcului brichetele aprinse sau telefoanele, pe acordurile melodiei „Floare de Iris“ şi din nou într-un glas spectatorii şi artistul au creat momente unice, aşa cum Iris şi-a obişnuit fanii. O armonie perfectă între spectator şi o trupă care ştie întotdeauna să-şi răsplătească publicul cu prestaţii de excepţie.
„Strada ta“ sau versurile piesei „Maxima“ – „şi ce dacă e vânt,/ şi ce dacă sunt ploi,/ nu ne vom opri din noapte în zori,/ ne-aţi dat puterea, ne-aţi dat speranţa/ de a fi împreună mereu“ – au făcut ca sufletul să vibreze.
Punctul culminat a fost atins atunci când Cristi Minculescu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Craiovei. Cu greu şi-a putut opri lacrimile. S-a înclinat respectuos ca în faţa unei icoane şi a mulţumit publicului. „Aţi fost ca o perfuzie pentru mine, care m-a ţinut în viaţă în martie-aprilie, acolo, în Germania. Mulţumesc Craiovei, cel mai frumos oraş din lume, oraşul copilăriei, adolescenţei, oraşul Universităţii Craiova! Te iubesc, Craiova!“.
Emoţionant moment, iar la cererea publicului, care scanda necontenit numele formaţiei de suflet, Iris a revenit pe scenă, pentru un bis de excepţie. Şi pentru că sunt adevăraţi campioni, după o întâlnire emoţionantă cu publicul craiovean, membrii formaţiei Iris au ieşit din scenă pe acordurile cunoscutului imn al învingătorilor: „We are the champions!“.

Michael Bolton, în recital la Zilele Craiovei

Şi atunci când din lumina reflectoarelor au dispărut campionii de la Iris, alt mare artist şi-a pregătit minute în şir prestaţia, spre nemulţumirea celor prezenţi. Michael Bolton a venit să le cânte craiovenilor de Zilele oraşului. Nerăbdarea, minutele care se scurgeau cu greu până la începerea recitalului i-au iritat pe craioveni. Prestaţia live a artistului necesita anumite aranjamente. „Soul Provider“ a marcat începutul recitalului, care a continuat cu cele mai îndrăgite melodii ale artistului, printre care „When a Man Loves a Woman“ şi „Can I Touch You“, apreciate de cei prezenţi.
Regalul muzical a fost încheiat spre miezul nopţii de băieţii de la Voltaj, care au încins atmosfera cu cele mai cunoscute melodii purtând semnătura lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII