22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCadouri la un click depărtare

Cadouri la un click depărtare

„Puţine, dar bune“, acesta este motoul pentru cadourile de Crăciun din acest an.

Nici tolba lui Moş Crăciun nu a rămas indiferentă la criza economică globală. Însă, nici măcar în aceste condiţii, nimeni nu este dispus să renunţe la tradiţia îndrăgitelor cadouri. Chiar dacă vor fi mai puţine şi mai „sobre“, cert este că şi în acest an ceva mai greu vom avea parte de daruri. De data asta însă, europenii, şi nu numai, au optat pentru cadouri de o calitate mult mai bună.
Potrivit unui studiu realizat de Future Concept Lab, în preferinţele europenilor, articolele vestimentare şi accesoriile ocupă locul întâi, urmate de cărţi, CD-uri şi DVD-uri. În creştere este şi numărul persoanelor care vor să dăruiască mâncare şi produse alimentare.
În ceea ce priveşte criza economică, mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate sunt convinse că, folosind inteligenţa şi fructificând la maximum propria experienţă, nu este greu de trăit nici cu bani puţini.

Moşul îşi face cumpărăturile de pe internet

Un ajutor de nădejde în această perioadă extrem de aglomerată este, ca de obicei, internetul. Aşa numitul „e-commerce“ considerat în multe ţări o adevărată soluţie pentru a înfrunta criza economică, câştigă tot mai mult spaţiu printre internauţii de pe Bătrânul Continent. „Astăzi, criza economică poate readuce în prim-plan avantajele internetului. Unul dintre avantajele comerţului on line este simplitatea. Dacă ştii să navighezi pe un site oarecare, atunci ştii să faci şi cumpărături on line. În plus, cumpărăturile pe internet sunt convenabile pentru că economiseşti timp. Scapi de trafic şi de cozile de la casă. În trei minute cumperi un frigider, pentru că pe internet nu ai limite. Alt avantaj demn de luat în seamnă este faptul că putem economisi bani, având în vedere că preţurile sunt mai mici decât în magazinele tradiţionale. În plus, livrarea la domiciliu costă mai puţin decât benzina pe care o consumi pentru a merge la magazin“.
 
Cadouri de top

Însă, care sunt tendinţele în materie de cadouri pentru acest an? O statistică de pe site-ul eBay, cel mai popular în domeniul cumpărăturilor on line, confirmă încă o dată faptul că tehnologia este încă lider absolut în preferinţele internauţilor. Cel mai cumpărat obiect este consola Sony Playstation 3, ale cărui vânzări au crescut cu peste 140 la sută în luna noiembrie. Eterna rivală Nintedo urmează pe locul doi, vânzările de console Wii crescând cu 134 la sută. Articolele tehnologice nu sunt însă singurele cadouri pe care le vom găsi sub pom. Printre produsele ale căror vânzări au crescut cu peste 50 la sută se numără produsele naturiste, precum şi alimentele sau băuturile, în top fiind berea, dulciurile, ceaiurilea, cafeaua, vinurile, fabricate în majoritate în Europa. Unele cadouri au devenit deja clasice, fiind nelipsite din tolba Moşului. Şi în acest an, mulţi vor găsi sub brad un fular, o eşarfă, o cravată sau alte accesorii.
Şi dacă totuşi Moşul dă greş în acest an şi nu veţi primi cadoul pe care îl doriţi, tot internetul vă oferă soluţia salvatoare. După Crăciunul de anul trecut, site-ul eBay a fost asaltat de europeni dornici să îşi scoată la licitaţie cadourile care nu le-au fost pe plac. De altfel, administratorii site-ului au venit în întâmpinarea clienţilor, trimiţându-le un e-mail cu următorul subiect: „Moş Crăciun ţi-a adus cadourile greşite?“. Din e-mail, clienţii află că primesc 50 la sută reducere pentru tariful perceput pentru inserarea unui anunţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS