26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru o piele sănătoasă

Trucuri pentru o piele sănătoasă

O hidratare corespunzătoare, câteva măşti naturiste, dar şi compresele cu ceai de plante vă pot ajuta să vă recăpătaţi strălucirea pielii.

 

Prospeţimea, luminozitatea şi aspectul catifelat al tenului s-au pierdut în perioada anotimpului rece. Ca să le recăpătăm, putem apela la ceaiurile din plante, primul pas care trebuie făcut fiind hidratarea. „Pentru pielea fragilă din jurul ochilor, afectată de deshidratare, riduri sau cearcăne se recomandă infuzia din flori de gălbenele, de tei, frunze de nalbă şi petale de trandafir. Tenul deshidratat va beneficia de alt tratament. Ideal pentru acesta este uleiul de măsline aplicat sub formă de comprese“, a precizat cosmeticiana Flori Băloi. Tenul ridat şi uscat îşi poate recăpăta aspectul sănătos cu ajutorul unei măşti preparate dintr-un ou crud bătut bine, amestecat cu o lingură de ulei de măsline, la care se adaugă şi puţin suc de lămâie, pepene, morcov sau castraveţi. Masca trebuie lăsată să acţioneze 15 – 20 de minute, după care se va îndepărta cu apă călduţă. Pentru un efect garantat, specialiştii recomandă aplicarea măştii de trei ori pe săptămână.

Dacă acneea vă dă bătăi de cap, e timpul să-i declaraţi război. Armele pot fi măştile cosmetice. „Pentru a avea un ten fără acnee este recomandat să consumaţi un pahar cu suc de orz verde timp de câteva săptămâni. Şi masca din pastă de castan sălbatic are efecte miraculoase. Castanele se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare sau se zdrobesc foarte bine şi se amestecă apoi cu miere. Masca astfel rezultată se aplică pe faţă şi se lasă timp de 15 – 20 de minute. Se îndepărtează cu decoct sau infuzie de nalbă“, a mai precizat Flori Băloi.

 

Soluţii la îndemână

 

Nu numai tenul a avut de suferit în perioada iernii. Pielea corpului are şi ea nevoie de o îngrijire specială. V-aţi dori ca picioarele să fie fine. Soluţia este simplă şi uşor de pus în practică. Nu trebuie decât să amestecaţi două linguri de mălai cu câteva linguri cu miere şi puţin gel de duş. Masat delicat pe piele, fără să lase urme serioase, acest amestec este ideal pentru picioare şi coate.

„Pentru ca pielea dumneavoastră să se refacă după sezonul rece, alegeţi o săptămână în care o veţi supune unui tratament de hidratare. După duş, folosiţi un ulei sau ulei-gel. Acesta, fiind gras, este absorbit destul de greu de piele. Prin urmare, trebuie aplicat seara pentru a avea pe parcursul nopţii timpul necesar pentru a hidrata. Dimineaţa, cu zece minute înainte de a vă îmbrăca pentru serviciu, aplicaţi o loţiune de corp uşoară. După o astfel de săptămână, ideal ar fi să nu renunţaţi şi să continuaţi să folosiţi zilnic o loţiune hidratantă“, au precizat specialiştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU