32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn păr în culori naturale

Un păr în culori naturale

Din cele mai vechi timpuri, femeile au acordat o importanţă deosebită îngrijirii părului şi corpului, fiind binecunoscute băile în lapte sau clătitul părului cu muşeţel ca să fie mai blond. Astăzi, când o mulţime de produse cosmetice au împânzit piaţa, foarte puţine reprezentante ale sexului frumos mai aruncă o privire în urmă, singurele amintiri legate de folosirea plantelor pentru îngrijirea părului datând din anii copilăriei, atunci când bunica le clătea părul cu oţet. Totuşi, eficienţa plantelor nu s-a pierdut, reţetele naturiste putând fi oricând aplicate pentru un păr bogat şi sănătos. Singura condiţie, pentru ca rezultatele să fie dintre cele mai bune este ca plantele să fie curate, nepoluate, culese direct din natură sau cumpărate de la piaţă, de la ţărani. Şi plantele uscate de la Plafar se pot dovedi utile.

 

Decoct de muşeţel pentru părul deschis

 

Decoctul de muşeţel va face minuni cu părul şaten, conferindu-i luminozitate, şi dându-i o tentă de blond.

Dacă vreţi ca părul dumneavoastră să capete aceste calificative, încercaţi să preparaţi decoctul. Puneţi să fiarbă, în 600 ml de apă, două linguri cu vârf de flori uscate de muşeţel, timp de 20 de minute, pe flacăra mică. Înainte de a vă spăla pe cap, umeziţi-vă părul cu o parte din ceaiul de muşeţel, masaţi-l bine şi pieptănaţi-l cu un pieptene rar. Şamponaţi-vă, apoi, în mod normal. Pentru clătit, folosiţi mai întâi apa curentă, apoi turnaţi-vă restul ceaiului de muşeţel pe păr.

Repetaţi operaţia, adunând lichidul într-un lighean. Lăsaţi părul să se usuce la aer. Şi florile de gălbenele sau de ciuboţica-cucului dau o nuanţă aurie. Adevăratul efect începe să se vadă după câteva săptămâni. Şi rădăcina de rubarbă are un puternic efect decolorant, aşa că dacă vreţi ca părul dumneavoastră şaten să aibă o tentă blondă puteţi opta pentru această plantă. Patru linguri de rădăcină de rubarbă, spălată şi tăiată mărunt, se pune la fiert vreme de 20 de minute, într-un litru de apă. Se lasă apoi câteva ore la macerat. Se strecoară şi se foloseşte ca apă de clătit.

 

O nuanţă naturală

 

Pentru păr închis recomandate sunt frunzele de salvie şi rozmarin, frunzele de nuc, dar şi nucile verzi zdrobite, care vor colora părul în mod plăcut.

Din frunzele de salvie şi rozmarin puteţi face un decoct care va fi folosit pentru clătirea părului. Un efect mai puternic au frunzele de nuc. Un pumn de frunze se pun la fiert într-o jumătate de litru de apă, împreună cu trei-patru nuci verzi. Se vor lăsa să fiarbă 20 de minute, după care se strecoară şi se pun pe păr, după ce acesta a fost în prealabil spălat cu şampon şi clătit.

Şi nucile verzi zdrobite vă pot ajuta să vă vopsiţi părul în mod natural.

Zdrobiţi un pumn de nuci verzi, necoapte, într-un mojar, şi adăugaţi un pumn de frunze de nuc. Acoperiţi totul cu apă, adăugaţi un vârf de cuţit de sare şi lăsaţi mixtura trei zile la macerat. Adăugaţi, apoi, cinci căni de apă şi puneţi totul la fiert vreme de cinci ore, la foc foarte mic. La sfârşit, trebuie să rămână cel puţin o cană de fiertură.

Strecuraţi lichidul. Licoarea închisă pe care o obţineţi colorează chiar şi părul cărunt. Dacă la final folosiţi pentru ultimul clătit o infuzie foarte concentrată de salvie, ea va întări efectul decoctului de nuci, după cum menţioneză specialiştii citaţi de site-ul formula.as.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS