31.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSprâncene perfect conturate

Sprâncene perfect conturate

Îngrijirea feţei nu trebuie să excludă sprâncenele, care vă pun în evidenţă trăsăturile.

 

Sprâncenele sunt, poate, cele mai neglijate zone ale feţei, deşi ele definesc trăsăturile şi pun în evidenţă privirea. Pentru a le reda aspectul, sfaturile cosmeticienilor vă vin în ajutor. „Multe femei consideră pensatul sprâncenelor o activitate de rutină, fără a ţine cont că au o importanţă deosebită.

Avem grijă de ten, de pielea fină din jurul ochilor, curăţându-ne faţa în fiecare seară. Şi, totuşi, cu nişte sprâncene pensate corect nici nu mai e nevoie de prea mult machiaj“, a precizat cosmeticiana Flori Băloi.

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să vă programaţi la un cabinet de înfrumuseţare, cel puţin la început, pentru a căpăta forma care se potriveşte cel mai bine fizionomiei dumneavoastră. Şi dacă preferaţi să faceţi această operaţiune acasă, trebuie să respectaţi linia lor naturală, ignorând tendinţele impuse de stilişti, căci nu orice chip este avantajat de sprâncenele prea subţiri sau prea groase.

Primii paşi în arcuirea sprâncenelor

Priviţi-vă îndelung în oglindă înainte de a vă apuca de treabă. Analizaţi-vă datele naturale, comparând sprâncenele şi măsurându-le. „Trebuie să ţineţi cont de faptul că distanţa dintre sprâncene trebuie să fie egală sau ceva mai mare decât ochii dumneavoastră“, a menţionat cosmeticiana.

Înainte să începeţi, utilizaţi un truc: luaţi un beţişor şi puneţi-l pe faţă paralel cu nasul. Locul în care beţişorul intersectează sprânceana este cel din care ar trebui să începeţi lucrul cu penseta. Ca să descoperiţi celălalt capăt, plasaţi beţişorul între marginea nării către colţul extern al ochiului. Exact acolo ar trebui să se termine pensatul. Nu uitaţi, de asemenea, că sprâncenele frumoase sunt cele arcuite. Punctul cel mai înalt al arcului ar trebui să se găsească în cea de-a doua treime a lungimii.

Soluţii împotriva durerii

Odată operaţiunea declanşată, pensatul poate să vă provoace lacrimi, iar durerea v-ar putea împiedica să terminaţi. Tot sfaturile specialiştilor vă scutesc de neplăcerile acestei metode de înfrumuseţare. „Înainte de a vă pensa, este obligatoriu să curăţaţi zona cu demachiant şi să o degresaţi cu soluţie tonică, pentru ca penseta să nu alunece. Este recomandabilă folosirea unui produs lejer de exfoliere, care să nu irite pielea. Pentru a elimina durerea, este de preferat să plimbaţi de câteva ori peste arcadă un cub de gheaţă, pentru a amorţi zona, în cazul în care aveţi fire subţiri, cu rădăcină slabă, căci gheaţa închide porii. În schimb, dacă rădăcina este puternică, cu firul gros, este de preferat să aplicaţi un pliculeţ de ceai călduţ pe arcadă. De asemenea, un gel de dinţi pentru copii vă va anestezia pielea“, a completat Flori Băloi.

Trucuri la îndemâna oricui

Pentru ca pensatul să nu devină o corvoadă, asiguraţi-vă că penseta prinde cum trebuie firele de păr. Pentru aceasta, vârfurile ei trebuie curăţate frecvent cu alcool. Dacă în sprâncenele dumneavoastră apar spaţii sau sunt prea rare, puteţi să folosiţi fard maro, nu un creion de sprâncene, fiindcă altfel va fi prea vizibil efectul artificial. Dacă sprâncenele nu vor să se aşeze, vă puteţi achiziţiona un gel special, tot astfel cum puteţi aplica puţin fixativ pe un deget şi să-l treceţi cu grijă peste sprâncene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS