32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO dată în viaţă

O dată în viaţă

„Măcar o dată în viaţă“… De câte ori nu am folosit această sintagmă pentru a vorbi despre o experienţă care nu trebuie în nici un caz ratată? Ceva ce trebuie făcut, pentru că ascunde o semnificaţie unică şi trebuie neapărat „savurată“.

Site-ul Trifter, specializat în călătorii şi destinaţii pentru vacanţă, a adunat aceste aventuri, întocmind un clasament al primelor zece. Pintre aventurile ce nu trebuie ratate se numără „un sejur“ în spaţiu, la bordul International Space Station. Toate fotografiile realizate de pe Space Shuttle pot fi admirate în baza de date a NASA, unde sunt adunate peste 290.000 de imagini spaţiale, care ajută persoanele interesate să îşi facă o idee despre diversitatea peisajelor. Însă, 20 de milioane de dolari, cât costă acest „sejur“, nu sunt la îndemâna oricui, chiar dacă pentru această sumă veţi călători printre alte galaxii.

Mai „pământesc“ pare un safari, care în ciuda „inflaţiei“ de lei şi elefanţi aproape domesticiţi, continuă să fie considerat una dintre cele mai extraordinare aventuri.

Altă experienţă de neuitat ar fi o vizită la bordul unui avion MIG-31 FOXHOUND, cel mai bun avion de interceptare al armatei ruse. Acesta este singurul avion din lume capabil să zboare la altitudinea de 27 km, în orice condiţii meteorologice, şi este una dintre cele mai sofisticate arme de război. Obligatorie este şi o vizită la „Wanli chang-cheng“, cunoscut sub denumirea de „Marele zid chinezesc“. Traducerea exactă este „zidul lung de 10.00 de li“, „li“ fiind o unitate chinezească de măsură a lungimii, echivalentul a 500 de metri. În opinia specialiştilor, acesta este şi va rămâne una dintre cele şapte minuni ale lumii.

 

Experienţe de neuitat

 

Există apoi propuneri care nu sunt chiar călătorii, ci mai degrabă experienţe, cum ar fi un salt în tandem cu paraşuta, savurând visul ancestral al omului – acela de a zbura. În plus, trebuie să ţineţi seama că, statistic, aceasta este o aventură mai puţin periculoasă decât altele. Printre primele zece lucruri ce trebuie neapărat experimentate măcar o dată în viaţă se află şi scufundările printre rechini. Altă experienţă de neuitat ar fi cea de escaladare a piramidei lui Keops, care are 137 de metri înălţime şi se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU