26.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru un păr sănătos

Trucuri pentru un păr sănătos

O alimentaţie echilibrată şi câteva trucuri de îngrijire pot reda părului sănătatea şi strălucirea.

 

Părul dumneavoastră şi-a pierdut aspectul plăcut. Aţi vrea ca în lumina razelor soarelui să aibă strălucirea de odinioară. Câteva sfaturi ale hair-stiliştilor vă pot reda podoaba capilară cu care vă mândreaţi odinioară. „Periajul zilnic stimulează circulaţia sanguină a pielii capului şi distribuie mai bine uleiurile naturale ale părului, ceea ce-i dă strălucire. Doamnele şi domnişoarele nu trebuie decât să-şi aleagă o perie potrivită, de preferat din fire de păr de animal. Trebuie executate în jur de 50 de mişcări de periaj în toate direcţiile, fără a trage însă de păr“, a precizat Stela Lupu, hair-stilist.

Nici masajul scalpului nu trebuie neglijat, căci acesta constituie o metodă excelentă de îmbunătăţire a circulaţiei sanguine, de pe urma lui beneficiind nu numai părul, ci şi faţa. „Cu vârfurile degetelor executaţi mişcări de apăsare şi rotire pe pielea capului, începând de la frunte şi coborând spre tâmple, creştet şi ceafă. Încercaţi să acoperiţi toată suprafaţa scalpului. Este preferabil ca acest masaj să se execute de fiecare dată când vă spălaţi pe cap“, a precizat hair-stilistul. Pentru a-i conferi părului strălucirea de odinioară, este de preferat, spun specialiştii în domeniu, să ţineţi cont de tipul de păr. Un păr uscat poate fi spălat de două ori pe săptămână, în vreme ce un păr gras chiar şi la două zile. Indicat ar fi să nu exageraţi cu spălatul, căci părul se poate usca sau îşi poate pierde luciul natural.

Soluţia din cabinetele de înfrumuseţare

Tratamentele cu placentă şi uleiuri pe care le puteţi face la cabinetele de înfrumuseţare vă pot fi de un real ajutor. „Aplicarea soluţiilor se va face cu ajutorul masajului, în funcţie de tipul părului.

Pentru părul gras sunt recomandate tratamentele pe bază de alcool, în vreme ce pentru doamnele cu un păr uscat este potrivit un tratament de hidratare a firului de păr. Alte tratamente se pot face şi acasă: o mască pentru păr cu ulei de măsline amestecat cu gălbenuş de ou şi lămâie constituie un pas important spre recăpătarea unei podoabe capilare sănătoase“, a precizat Stela Lupu.

O alimentaţie echilibrată

 

Calciul, fierul, siliciul, zincul şi plantele marine joacă un rol important în menţinerea unui păr sănătos. În dietă, „ar trebui să predomine proteinele de calitate şi alimentele care conţin cât mai puţine grăsimi animale. Muguri de bambus (de trei ori pe săptămână), toate legumele cu frunze verzi şi zarzavaturile (de trei ori pe săptămână), boabele proaspete de fasole verde şi mazăre (consumate de trei ori pe săptămână) sunt hrană vie pentru păr. Extrem de benefice sunt şi ridichiile, sfecla, morcovii, roşiile, castraveţii recomandate în salate preparate doar cu sare şi piper şi câteva picături de zeamă de lămâie. Boabele uscate în amestec, fasolea neagră, galbenă, fasolea mexicană, năutul, lintea menţin sănătatea părului dacă sunt consumate de două ori pe săptămână“, susţin specialiştii citaţi de site-ul csid.ro. Dintre lactate, brânza de capră, brânza de casă şi tofu fac minuni pentru podoaba capilară dacă sunt incluse în meniu o dată pe săptămână. Un pahar de lapte, o felie de brânză şi patru fructe proaspete consumate crude cu tot cu coajă sunt reţeta zilnică pentru un păr de invidiat. Extrem de valoroase sunt şi curele de 5.000 mg biotină zilnic, o vitamină din complexul B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS