17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte stiri

Silicoanele air bag, cea mai tare ştire din 2006

Accidentul în care o femeie din Bulgaria a supravieţuit datorită implanturilor cu silicoane care au acţionat exact ca un air bag a fost considerat cel mai nostim incident petrecut în 2006. Revista italiană Focus a relatat cum silicoanele i-au salvat viaţa Elenei Marinova, de 24 de ani, care a intrat cu maşina într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului şi s-a oprit într-un autoturism. Tânăra nu a suferit prea multe traume pentru că decolteul ei generos a făcut ca impactul să fie mai uşor. Revista Focus a realizat un clasament al celor mai ciudate ştiri petrecute în lume în 2006. Pe lângă ştirea cu silicoanele air bag, se regăseşte cea cu spărgătorul unei bănci care a crezut că este invizibil şi ştirea cu peştele folosit pentru a găsi portofelele pierdute pe fundul mării.

Statuia David realizată de Donatello – restaurată

Statuia David realizată de Donatello va fi restaurat pentru prima dată. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, operaţiunea va dura 18 luni şi va fi realizată cu laser, procedură ce oferă protecţia necesară părţilor aurite ale statuii. Restaurarea a fost finanţată cu 200.000 de euro de Departamentul de Protecţie Civilă al preşedinţiei consiliului şi de Consiliul regional din Toscana. Restaurarea va fi făcută sub privirile vizitatorilor, în sala Donatello a Muzeului Naţional Bargello, unde se află în prezent opera.

Primul pompier-robot prezentat la Napoli

Un robot pompier care stinge incendiile în galerii a fost prezentat la Pomigliano D’Arco (Napoli). După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, „Robogat“, care a fost realizat de oamenii de ştiinţă din Campania, poate fi adaptat şi pentru stingerea incendiilor de la rafinării sau centrale chimice. „Ideea a luat naştere după tragedia care a avut loc la Muntele Alb, în urma căreia au murit 39 de persoane. Proiectul a fost realizat de Robogat SRL şi a costat două milioane de euro“, a declarat unul dintre inventatori.

Lara Fabian este însărcinată

Cântăreaţa franceză Lara Fabian a anunţat oficial pe site-ul său de internet că este însărcinată, informează Yahoo!News. „Sunt însărcinată… Da. Este adevărat“, a spus artista de 37 de ani. Cântăreaţa a precizat că este în luna a cincea a sarcinii şi că aşteaptă o fetiţă. „Vreau să împart cu voi bucuria şi entuziasmul meu. Este cu adevărat pentru mine cea mai frumoasă veste pe care puteam să o anunţ“, a spus Lara Fabian.

Uma Thurman, din nou îndrăgostită

După numai patru luni de când s-a despărţit de omul de afaceri André Balazs, Uma Thurman iubeşte din nou. Potrivit site-ului pipole.net, se pare că actriţa crede în continuare în iubire, de data aceasta ea este îndrăgostită până peste cap de realizatorul David White, alături de care se simte cea mai fericită femeie de pe pământ. „Uma şi David sunt foarte fericiţi împreună. Dacă vor continua în felul acesta, relaţia lor va evolua foarte repede“, a precizat un apropiat al cuplului.

Mariah Carey transformă Disneyland-ul

Mariah Carey, cântăreaţa cu peste 150 de milioane de discuri vândute, s-a implicat de curând într-o campanie anti-SIDA. Potrivit site-ului celebrite.aol.fr, cântăreaţa va susţine peste câteva zile un concert special în parcul de distracţii Disneyland din Paris. Toate fondurile care se vor strânge în urma evenimentului vor ajunge la Asociaţia „Elton John contre le Sida“, ocazie cu care parcul de distracţii va fi transformat într-un imens ring de dans.

Gerard Depardieu – la tribunal

Actorul francez Gerard Depardieu va fi nevoit să se prezinte pe 11 iulie în faţa instanţei, pentru a răspunde acuzaţiei de vătămare corporală formulată de un fotograf italian. După cum informează Libero.it, starul francez va apărea în în faţa unui judecător din Florenţa, în urma incidentului din octombrie 2005, când l-a lovit cu capul în faţă pe fotograful Dario Orlandi, care încerca să îl fotografieze pe acesta la cumpărături, în Florenţa, alături de o tânără. În urma leziunilor suferite, Orlandi nu a mai putut să lucreze timp de patru zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS