26.7 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIthaa - restaurantul de sub ocean

Ithaa – restaurantul de sub ocean

Pentru a avea ocazia să cinaţi într-un restaurant sub apă nu trebuie decât să luaţi avionul cu destinaţia Maldive.

Restaurantul „Ithaa“ aparţine de complexul Hilton Maldives Resort & Spa şi este primul local submarin din lume. Aici puteţi gusta preparate delicioase şi mai ales puteţi admira minunăţiile pe care marea le oferă. Potrivit declaraţiilor celor care au avut privilegiul de a ajunge în acest loc, experienţa este cu adevărat de neuitat.
„Ithaa“ în limba locală înseamnă „perlă“, iar acest restaurant poate fi numit pe bună dreptate perla localurilor din întreaga lume. Situat la cinci metri adâncime în Oceanul Indian, restaurantul este înconjurat de o barieră de corali şi oferă o privelişte panoramică de 270 de grade. „Am folosit tehnologia pentru construirea acvariilor pentru a le oferi oaspeţilor acest ambient marin excepţional“, a declarat Carsten Schieck, directorul general al Hilton Maldives Resort & Spa. Proiectul a fost pus în aplicare de Mj Murphy, un grup de designeri olandezi, care prin realizarea acestui restaurant-acvariu, construit din acril transparent, au făcut posibilă îndeplinirea visului multora dintre noi de a cunoaşte câteva din frumuseţile adâncului oceanului.

O experienţă unică

În sala de mese, care nu este foarte mare, pot încăpea până la 14 persoane. Pereţii transparenţi ai restaurantului lasă clienţilor posibilitatea de a admira de o parte bariera de corali şi de cealaltă parte laguna. Efectul pe care îl creează razele soarelui ce străbat undele apei şi peştii de diferite culori care se apropie de pereţii structurii vă fac să uitaţi că aţi venit să serviţi masa şi veţi aştepta minute în şir până să comandaţi preparatele dorite, savurând la maximum bucuria de a vă afla atât de aproape de vieţuitoarele marine. În interiorul restaurantului „Ithaa“ se ajunge prin intermediul unei pasarele din lemn. Scara, în formă de melc, îi conduce pe oaspeţi în interiorul restaurantului unde masa este servită ca la carte. În ciuda spaţiului mic de care dispune (5×9 metri), clienţii fiecărei mese se pot bucura în linişte de intimitatea dorită. Rezervarea unui loc în restaurantul de sub apă trebuie făcută cu ceva timp înainte, dat fiind numărul mare al celor care doresc să trăiască experienţa de a servi masa sub apă. Meniul de bază, care aşa cum era de aşteptat este bogat în preparate din peşte, costă aproximativ 220 de dolari de persoană.
Construcţia este cu siguranţă cât se poate de originală, însă această notă se păstrează şi atunci când vine vorba de bucate. Preparatele propuse clienţilor sunt bazate pe bucătăria contemporană din Maldive, combinând ingredientele occidentale cu savorile locale. O dată ajunşi în sală, spectacolul este garantat, atmosfera este desprinsă parcă din poveşti, extrem de sugestivă, şi lasă pe oricine fără răsuflare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS