22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinShu Uemura reinventează rujul

Shu Uemura reinventează rujul

Creatorul japonez Shu Uemura s-a rupt de conceptul tradiţional de machiaj şi conferă produselor cosmetice un nou orizont.

În permanenţă cu un pas înaintea tendinţelor, creatorul japonez Shu Uemura a descoperit un pigment hibrid capabil să reflecte lumina într-o manieră omogenă, fără să îşi piardă strălucirea şi luminozitatea timp de opt ore. Aceasta reprezintă o performanţă şi o noutate în acelaşi timp în lumea produselor cosmetice. Shu Uemura nu s-a mulţumit doar cu această descoperire. Creatorul japonez a spart canoanele. Paleta coloristică a rujurilor pe care doamnele le folosesc este destul de largă, nuanţele de roşu, roz sau maro fiind cel mai des întâlnite pe buzele femeilor. Colecţia Rouge Un limited, creată de Shu Uemura, este disponibilă în 65 de culori, mai mult sau mai puţin clasice, şi conţine, ca noutate în domeniu, nouă nuanţe inedite, numite de creator „nuanţe artistice“. Violet, verde, gri, alb, albastru, mov şi chiar negru, acestea sunt noile tendinţe în materie de rujuri propuse de Uemura. Consistenţa rujurilor a fost în aşa fel creată încât să permită o aplicare rapidă şi uniformă pe buze.

Frumuseţe şi artă

Pasiunea pentru artă este cea care l-a dus pe Shu Uemura, născut la Tokyo în 1928, să se afirme drept unul dintre cei mai renumiţi make-up artişti. Preocuparea sa pentru nuanţe, simţul culorii şi atenţia pentru textură l-au dus la reinventarea ideii de machiaj, contribuind într-o manieră decisivă la impunerea conceptului de make-up drept o autentică formă de artă. Sursele de inspiraţie pentru Shu Uemura        le-au reprezentat mereu natura, arta şi frumuseţea, care l-au ajutat să creeze produse extrem de apreciate, moderne şi care aduc mereu ceva inovator. Shu Uemura  s-a remarcat mereu prin preferinţele sale pentru ingredientele naturale şi prin siguranţa formulelor folosite în elaborarea produselor sale, evitând pe cât posibil supunerea pielii stresului pe care îl presupune excesul de produse cosmetice. Creatorul japonez a hotărât să se rupă de conceptul tradiţional de machiaj şi să dea produselor cosmetice un nou orizont. Pentru prima dată în istoria make-up-ului este negată funcţia machiajului de a masca defectele şi se mizează pe valorificarea caracteristicilor particulare ale fiecărei feţe şi pe imperfecţiuni, considerate a fi simboluri ale personalităţii şi ale frumuseţii individuale.
„Un defect nu mai este un defect dacă reuşim să-l facem frumos în contextul în care se găseşte“ este una dintre convingerile lui Shu Uemura. Graţie atitudinii sale revoluţionare, Shu este numit de colegii săi de breaslă un adevărat „profet al machiajului“.

Preferatul vedetelor

Shu Uemura este de mult timp make-up artistul preferat al unora dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood. Cariera sa a început în spatele unora dintre stelele cinematografiei mondiale, fiind cel care se ocupa de machiajul lui Shirley  MacLaine, Frank Sinatra sau Elizabeth Taylor. Naomi Campbell, Sharon Stone, Drew Barrymore, Uma Thurman, Nicole Kidman, Renée Zellweger, Julia Roberts, Kristen Dunst, Angelina Jolie, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow sunt, de asemenea, câteva nume de vedete care s-au lăsat pe mâna artistului japonez. Şi vedetele din lumea muzicii, precum Jennifer Lopez, Kylie Minogue, Cher sau Madonna, sunt fascinate de stilul şi modul de abordare a machiajului propuse de Uemura. Spre exemplu, japonezul este cel care a creat genele false cu diamante, în valoare de 10.000 de dolari, pe care le-a purtat Madonna cu ocazia lansării albumului „Confessions On A Dance Floor“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS