18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHoteluri intrate in legenda

Hoteluri intrate in legenda

In lume exista asa- numitele „Grand Hotels“, hoteluri de lux, si „Superior – Hotels“. Insa adevaratele staruri sunt acelea care au mai mult de oferit decât niste simple fântâni arteziene sau o pardoseala de marmura.


Una dintre aceste „legende“ este hotelul Burj Al Arab din Dubai. El este cel mai nou dintre toate superhotelurile si a devenit de mult simbolul Dubaiului. Situat pe o insula artificiala, hotelul, a carui inaltime atinge 330 de metri, este cotat cu sapte stele si a gazduit de-a lungul timpului staruri de talie mondiala, precum Brad Pitt sau Sarah Connor. O camera aici costa de la 1.780 de euro. Si daca arabii se mândresc cu cel mai scump hotel din lume, cel putin la fel de mândri pot fi si londonezii, care au in orasul lor celebrul hotel The Savoy. Inca de la inaugurarea sa, din 1889, toate camerele beneficiau de curent electric, ceea ce l-a transformat imediat intr-un loc celebru in toata lumea. Aici, in 1923, compozitorul new yorkez George Gershwin si-a prezentat in premiera celebra sa „Rhapsody in Blue“ in fata unui public entuziast. O camera la Savoy costa cel putin 295 de euro. Un pic mai departe, in paradisul miliardarilor, Monte Carlo, se afla Hotel de Paris. Aici si-au dat intâlnire cele mai mari personalitati din lume. Hotel de Paris a intrat definitiv in istorie in 1956, când a gazduit pleiada de invitati celebri care au participat la nunta dintre printul Ranieri si actrita americana Grace Kelly. Pentru a innopta aici, trebuie sa scoateti din buzunar cel putin 395 de euro. Cine nu a auzit oare de celebrul „Sachertorte“, in traducere tort Sacher, o specialitate a hotelului vienez Sacher? Creat in 1832 de ucenicul bucatar Franz Sacher, de doar 16 ani, tortul a devenit principalul punct de atractie al hotelului Sacher. In urma cu 160 de ani, printul Metternich a avut ideea de a crea un desert aparte pentru oaspetii sai, sarcina cazând pe umerii tânarului Sacher. Fiul acestuia, Eduard Sacher, a dus traditia deliciosului tort de ciocolata mai departe si in 1876 a fondat hotelul Sacher. Tortul-minune a incântat papilele gustative ale unor oaspeti celebri precum Marlene Dietrich, Audrey Hepburn, Placido Domingo sau Jose Carreras. O noapte in acest hotel costa minimum 239 de euro.


Locuri de poveste pe Batrânul Continent


Din aceasta lista a hotelurilor „de legenda“ nu putea lipsi celebrul Ritz din Paris, una dintre cele mai indragite destinatii pentru cuplurile aflate in luna de miere. Nicaieri in lume nu exista un hotel urban mai romantic si mai luxos. De la camerele aurite la misterul istoriei ce respira in fiecare coltisor al acestui hotel legendar, Ritz ofera amorezilor „evadarea“ perfecta intr-unul dintre cele mai romantice orase din lume. Printre clientii fideli ai acestui hotel s-au aflat Ernest Hemingway sau Coco Channel, iar astazi, Ritz-ul francez este loc de pelerinaj pentru celebritati din lumea intreaga, care nu par afectate ca pretul minim pentru o noapte aici este de 680 de euro. In capitala Italiei, Roma, se afla celebrul hotel Hassler. Situat deasupra celebrelor Trepte Spaniole din Orasul Etern, Hassler este de departe cel mai cunoscut hotel din Peninsula Italica, desi poarta o denumire elvetiana. Albert Hassler a fondat hotelul in 1885 si obiectivul sau a fost clar: lux, lux si iar lux. Din câte se pare, obiectivul sau a fost atins, de vreme ce aici au innoptat vedete precum Audrey Hepburn, Grace Kelly sau Frank Sinatra. In cazul in care sunteti interesati, o camera aici costa minimum 410 euro. Tot in Italia, dar la Venetia, se afla celebrul hotel Danieli, unde, indiferent daca e vorba de festivaluri de film, de petreceri mondene sau de carnaval, este locul unde se cazeaza cele mai multe dintre vedete. Numele sau provine de la Giuseppe Dal Niel, care in 1822 a fondat celebrul hotel. Printre clientii fideli ai acestui hotel se afla Sophia Loren, Steven Spielberg si Sean Connery, iar pentru cea mai modesta camera de aici trebuie sa scoateti din buzunar 260 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS