22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSlapii va pot ruina cariera

Slapii va pot ruina cariera

In perioada de vara, gândul tuturor zboara catre cele mai exotice plaje. Dorind sa se teleporteze catre locuri insorite, din ce in ce mai multi angajati vin la locul de munca imbracati ca pentru plaja, in bermude, pantaloni scurti si cu slapi in picioare.


Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat on line, din ce in ce mai multe femei poarta slapi vara si multe dintre acestea decid sa vina chiar la serviciu incaltate in lejerii papuci. Ceea ce nu stiu este ca, cel putin in Statele Unite ale Americii, purtarea slapilor la locul de munca poate duce la distrugerea carierei. Codul tinutei la locul de munca impune noi reguli: fara haine si accesorii de plaja la serviciu. Purtarea slapilor inseamna ca dumneavoastra comunicati celor din jur faptul ca va simtiti relaxata si in vacanta si acest lucru poate atrage atentia, in sens negativ, superiorilor. Acestia va pot avertiza sau, in cel mai rau caz, va pot chiar concedia.


Pe lânga faptul ca o parte dintre patroni nu accepta ca angajatii sa vina la serviciu incaltati in papuci, acestia nu au o opinie prea buna legata de piercing-uri, tatuaje, bermude si fuste mini.


Preferati de tineri, detestati de sefi


Un sondaj realizat on line de firmele Old Navy si Gap a aratat ca slapii se afla in topul preferintelor tinerelor americane in ceea ce priveste incaltamintea de vara. De asemenea, sondajul a evidentiat ca 31 la suta dintre femei poarta slapi si la locul de munca. Reprezentantii societatilor nu sunt insa de acord cu acest mod de a se imbraca al angajatelor, care arata mai degraba ca ele s-ar duce la plaja si nu la locul de munca.


„Slapii va pot ruina cariera. Pantofii reprezinta starea de spirit a unei femei. Daca purtati slapi, veti arata ca si cum ati fi in vacanta. Nu este un mesaj bun pe care sa-l transmiteti la birou“, a precizat Meghan Cleary, autoarea cartii „The Perfect Fit: What Your Shoes Say About You“.


Daca in Statele Unite, tinuta la locul de munca reprezinta o adevarata problema, in tarile din Europa nu se tine foarte mult cont de vestimentatia angajatului. Majoritatea angajatilor au deplina libertate in a-si alege hainele cu care se prezinta la birou.


Slapii – daunatori pentru sanatatea picioarelor


Pe lânga efectul negativ pe care il pot avea asupra evolutiei carierei, papucii sunt daunatori si pentru sanatatea picioarelor. Mai multi medici ortopezi sustin ca, din cauza talpilor subtiri, care nu sustin bolta piciorului, papucii pot provoca numeroase probleme la picioare, precum dureri si inflamatii, in special la femeile cu vârste cuprinse intre 15 si 30 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS