29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte stiri

Craiovenii au triumfat la Tel Aviv


Teatrul National „Marin Sorescu“ din Craiova a participat in perioada 11-17 mai la „Saptamâna culturii românesti“ de la Tel Aviv, Israel. Actorii craioveni au jucat pe scena celui mai important teatru din Israel, Kameri, doua piese: „Cum doriti sau Noaptea de la spartul târgului“, in regia lui Silviu Purcarete, si „D-ale carnavalului“, in regia lui Mircea Cornisteanu. Reprezentatiile s-au jucat in Sala Mare a teatrului pe 13 si 14 mai si s-au bucurat de prezenta unui public numeros. Si pentru ca ambele piese au fost titrate si in limba ivrita, printre spectatori s-au numarat si israelieni. „A aparut o cronica despre spectacolele noastre in cel mai important ziar din Israel, Ha’Aretz, precum si in alte cotidiane de limba româna din Israel“, a precizat Mircea Cornisteanu, directorul Teatrului „Marin Sorescu“.


Nasul simte pâna la 100.000 de mirosuri


Cei 350 de receptori olfactivi prezenti in epiteliul nasului uman fac posibila perceperea a peste 100.000 de mirosuri diferite. Potrivit cercetarilor efectuate de Linda Buck, laureata cu Premiul Nobel pentru Fiziologie si Medicina in 2004, celulele olfactive sunt legate prin intermediul unor fibre nervoase de niste mici structuri situate in bulbul olfactiv. Acesta din urma este principala zona cerebrala specializata in perceperea mirosurilor, de aici fiind prelucrata si memorata informatia despre fiecare dintre aceste arome.


Geri Halliwell si-a botezat fetita Bluebell Madonna


Cântareata Geri Halliwell, care a adus pe lume primul sau copil, pe 14 mai, si-a botezat fetita Bluebell Madonna, informeaza site-ul Showbizz. Intr-un interviu acordat revistei Hello!, fosta Spice Girl, de 33 de ani, a explicat ca s-a indragostit de zambila albastra de padure (bluebell in engleza – n.r.), o floare foarte rara. Ea a declarat: „In ultimele saptamâni de sarcina, ma plimbam printr-un parc si am vazut zambile de padure peste tot. Mama mi-a zis ca astea sunt niste flori foarte rare si pretioase, asa ca am decis ca ar fi perfect pentru fiica mea sa poarte numele florii“. In ceea ce priveste al doilea prenume, Madonna, Halliwell a explicat ca este un mare fan al cântaretei si a tinut sa-si boteze fata dupa numele idolului sau.


Teri Hatcher vrea sex in filme


De vreme ce in viata personala nu prea are parte de multe bucurii, Teri Hatcher tine mortis sa o duca ceva mai bine macar in filme. Pentru a da uitarii abstinenta sexuala din viata reala, vedeta s-a adresat producatorilor serialului „Desperate Housewives“, Mark Cherry, cerându-i ca personajul sau sa aiba parte de mai multe scene sexy. Dupa ce casniciile sale au esuat, iar celelalte relatii amoroase nu au mers nici ele mai bine, lui Teri nu i-a mai ramas nimic altceva decât filmul. Iar Mark Cherry pare sa fi inteles problema. „Din moment ce nu are un iubit in viata reala, mi-a cerut sa aiba mai multe intâlniri macar in serial, pentru ca asta e singura posibilitate pe care o are“, a spus poducatorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS