23.4 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTinute de sarbatoare

Tinute de sarbatoare

Un obicei vechi spune ca de Paste trebuie sa purtam ceva nou. Iar daca vreti sa respectati traditia, este bine sa va indreptati atentia spre articolele vestimentare croite dupa ultimele tendinte ale modei.


Cu ce sa ma imbrac când merg la slujba de Inviere, dar la o masa in familie sau la o petrecere de duminica seara? Indiferent ca petreceti sarbatorile de Paste acasa sau plecati intr-o excursie, este indicat sa aveti pregatite mai multe tipuri de tinute, in functie de evenimentele la care veti participa.


Pentru un prânz in familie doamnele pot opta pentru o tinuta comoda, dar care in nici un caz sa nu coincida cu hainele pe care le poarta zilnic (pâna la urma este vorba de un eveniment festiv, chiar daca acesta este sarbatorit in familie). Nici o toaleta foarte sofisticata nu este recomandata, mai ales daca doamna casei va fi cea care serveste la masa. In astfel de situatii o bluza nepretentioasa asortata cu un sarafan sau o fusta midi ori o pereche de pantaloni cu dunga (lungi, trei sferturi sau pâna la genunchi) purtati cu o camasa tip sport reprezinta solutiile viabile. Si daca doamnele nu se vor imbraca elegant, domnilor nu le ramâne decât sa opteze pentru o tinuta de zi cu zi.


Fara tinute provocatoare la biserica


Daca va decideti sa profitati de zilele libere si sa iesiti la un picnic, atunci cu siguranta o tinuta sportiva este indicata atât doamnelor, cât si domnilor. O pereche de blugi sau de pantaloni largi si un tricou sau o bluza tip sport sunt ideale pentru o masa in mijlocul naturii.


Aceia dintre dumneavoastra care vor sa intâmpine Invierea Domnului la biserica ar trebui sa tina cont de câteva reguli. „Având in vedere ca intra intr-un locas de cult, atât doamnele, cât si domnii ar trebui sa adopte o tinuta sobra, eleganta, nicidecum provocatoare“, a afirmat Delia Albu, designer Santana. Decolteurile adânci, fustele prea scurte sau bluzele transparente sunt de evitat.


In caz ca intentionati sa va petreceti seara intr-un restaurant select, atunci si tinutele dumneavoastra ar trebui sa fie in concordanta cu atmosfera. In asemenea imprejurari, urmasele Evei pot face uz de eleganta. Pentru o petrecere selecta, creatorul de moda Mircea Barbulescu va recomanda o rochie lunga (cu sau fara crapaturi) cu un decolteu adânc, care sa va puna in evidenta talia. Si pentru ca in acest sezon costumul a revenit in atentia designerilor internationali, domnii pot opta pentru un costum. Iar daca un costum vi se pare o tinuta desueta, atunci indrazniti sa-l asortati cu o camasa in culori vii: rosu, roz sau verde deschis (astfel, cu siguranta veti capata un aer de modernitate).


Nu neglijati accesoriile


Magazinele Cavaliere si Alb si Negru sunt doar câteva dintre locurile de unde domnii pot achizitiona costume elegante.


Pentru o petrecere intr-un club, magazinele craiovene va ofera (atât doamnelor, cât si domnilor) o multitudine de variante. In caz ca vreti sa va innoiti de Paste cu o tinuta de club, Santana, Outwear, TinaR, minicomplexul Exclusive, For You, Cool sau Erros sunt doar câteva dintre magazinele care va ofera articole vestimentare numai bune de purtat la o petrecere.


In caz ca bugetul de care dispuneti nu va permite sa cumparati haine noi de Paste, puteti sa va indreptati atentia spre diverse accesorii: o curea, o esarfa, un gablonz pot sa schimbe o tinuta si pâna la urma reusiti sa respectati si traditia: purtati ceva nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS