29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Scurte stiri

Ratele creditelor pot fi platite in benzinarii


Incepând din acest an, ratele la creditele HVB acordate persoanelor fizice vor putea fi platite si in reteaua statiilor de benzina OMV. Serviciul a fost lansat de OMV România Mineraloel, HVB Bank si Westaco. „Craiovenii vor putea plati creditele la statia OMV Craiova 2, situata pe Calea Bucuresti. Am primit deja instructiunile, asa ca serviciul va fi accesibil curând“, a declarat Adrian Vulpe, sef de tura la statia OMV Craiova 2. Potrivit Bloombiz, serviciul va fi disponibil inclusiv sâmbata si duminica, in 45 de statii OMV din 30 de orase din tara. Operatiunea de plata a ratelor se va efectua prin completarea unui formular, iar platitorul trebuie sa prezinte doar un act de identitate valabil si sa cunoasca detaliile contului in care se face plata.


Taximetristii, potop de amenzi


Inspectorii din cadrul Primariei Craiova au aplicat taximetristilor, de la inceputul anului, 240 de amenzi, in valoare de 700 de milioane de lei. Pe lânga acestea au mai fost emise 102 avertismente. Numarul sanctiunilor ar putea avea o importanta deosebita, incepând cu lunile urmatoare, când primaria ar putea fi obligata prin lege ca din cele 2.160 de taxiuri sa pastreze doar 1.100. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a declarat ca nu stie deocamdata care sunt criteriile de departajare a taximetristilor. „Probabil se vor impune conditii de genul vechimii masinii cu care circula sau a numarului de sanctiuni pe care le-au primit. In aceste conditii ar trebui sa fie mai atenti când incalca legea, caci ar putea ramâne pe drumuri“, a spus Nedelescu.


Radare si sistem video pe strazi


Executivul Primariei Craiova negociaza, la ora actuala, cu o firma din strainatate pentru montarea de camere de supraveghere si radare in tot orasul. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, se incearca stabilirea unui sistem barter, prin care primaria sa ofere la rândul ei o compensatie in schimbul aparaturii. „Le-am lua fara mari eforturi financiare, ceea ce ar fi foarte bine pentru noi. Aveam deja 1,5 miliarde de lei pentru montarea câtorva camere, dar daca reusim sa ajungem la un compromis cu firma interesata, banii vor fi redistribuiti la o rectificare bugetara. La ora actuala, nu stim insa ce vom oferi viitorilor nostri parteneri“, a spus Nedelescu.


Masini pentru politie si salvamontisti


Politistii din Valea Jiului si salvamontistii din Masivul Parâng au primit masini de la Consiliul Judetean Hunedoara. Sase Dacii Logan au intrat in patrimoniul politiei din aceasta parte a judetului Hunedoara si vor fi folosite pentru activitatile destinate mentinerii ordinii si linistii publice. Cheile au fost inmânate in cadrul unei sedinte festive la care au fost prezenti toti reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara. Acestia s-au deplasat in Valea Jiului pentru intâlnirea din luna aprilie, prima care s-a desfasurat in Petrosani. Ioan Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, le-a inmânat politistilor cheile autoturismelor, iar salvamontistii au primit masini tip ATV, destinate patrularii in zonele cu teren accidentat, din statiunea turistica Parâng.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS